Božja apoteka | Namirnice koje život znače

Božja apoteka | Namirnice koje život znače

Pomognite nam u dijeljenju znanja:

Članak Vam je pomogao?

Autor: KAKO.hr

Bog je prvo slatku vodu odvojio od slane, napravio Zemlju, na nju postavio vrt i stvorio životinje i ribe.. Sve to prije nego je stvorio čovjeka. Bog mu je stvorio sve što mu treba zatrebati. Najbolje lijekove koji su najjači kada se jedu sirovi. Mi,spori učenici, to obično ne znamo... Bog nam je ostavio savršena uputstva, koja hrana pomaže kojim dijelovima tijela! Božja apoteka! NEVJEROJATNO!

 

MRKVA

Poprečan presjek mrkve podsjeća na ljudsko oko. Zjenica, šarenica i linije oblika zvijezda savršeno sliče na ljudsko oko. I još nešto, znanost je pokazala da mrkva snažno potiče dovod krvi i unapređuje funkcije očiju!

RAJČICA

Jedna rajčica ima 4 komore i crvene je boje. Naše srce ima 4 komore i crveno je! Sva istraživanja pokazuju da je rajčica bogata lycopin-om i da je čista hrana za srce i krv.

GROŽĐE

Grožđe visi u grozdovima u obliku srca. Svaka boba sliči na stanicu krvi i suvremena istraživanja pokazuju da grožđe ima vitalnu funkciju u ishrani srca i krvi!

ORAH

Orah izgleda kao mali mozak: desna i lijeva polutka, gornji i donji mali mozak. Bore i nabori sliče na moždanu koru. Ma znamo da orah sa više od 3 tisuće neurotransmitera pomaže u razvoju funkcija mozga!

GRAH

Grah liječi bubrege i održava njihovu funkciju. I još nešto; zrna izgledaju isto kao i naš bubreg!

CELER, KINESKI KUPUS, RAVEN

Celer, kineski kupus, raven i mnogo drugog povrća sliči na kosti. Ta vrsta hrane efektivno jača kosti. Kosti sadrže 23% natrija - ova vrsta hrani sadrži također 23% natrija. Ako vaša hrana ne sadrži dovoljno natrija, vaše tijelo uzima natrij iz kostiju i one postanu krhke. Ova vrsta hrane nadopunjava kosti natriom.

AVOKADO, PLAVI PATLIDŽAN I KRUŠKE

Avokado, plavi patlidžan i kruške unapređuju funkcije maternice i njenog grlića. Upravo to voće i sliči na te organe. Suvremena istraživanja pokazuju da ako žena pojede tjedno jedan avokado, to joj donosi ravnotežu njenih hormona i sprječava prenisku urođenu težinu i rak grlića maternice. Zašto je to tako? Treba proći 9 mjeseci prije nego što se cvijet avokada razvije u zreo plod. U svakom od ove tri voćke ima više od 14.000 sunčevim svjetlom razdvojenih hranjiivih komponenti (moderna znanost je istražila njih samo 141 i dala im pripadno ime).

SMOKVE

Smokve su pune sjemenki i vise u paru tokom rasta. One povećavaju pokretljivost i broj spermatozoida i tako sprječavaju sterilnost muškarca.

SLATKI KRUMPIR

Slatki krumpir sliči na gušteraču i on efikasno balansira indeks glicerina kod dijabetičara.

MASLINE

 

Masline unapređuju zdravlje i funkcionalnost jajnika.

NARANČE

Naranče, grejp i drugo citrusno voće sliče na dojke žene. Ono unapređuje zdravlje dojki i efikasno poboljšava protjecanje kroz limfe dojki.

LUK

Luk izgleda poput naših stanica. Suvremena istraživanja pokazuju da luk pomaže uklanjanju otpadnih materija iz svih naših stanica. Luk izaziva suze koje čiste epitelne slojeve oka. Njegov partner bijeli luk, također pomaže uklanjanju otpadnih materija i opasnih slobodnih radikala iz našeg organizma.

Napomena

Bog nam je ostavio savršena uputstva, koja hrana pomaže kojim dijelovima tijela!