Kako besplatno gledati TV ili slušati radio na računalu bez TV tunera

Kako besplatno gledati TV ili slušati radio na računalu bez TV tunera

Pomognite nam u dijeljenju znanja:

Članak Vam je pomogao?

Autor: Filip Kosić

Što Vam je potrebno

Računalo s internet konekcijom

Uvijek ste željeli satelitsku televiziju na svome računalu te slušati omiljenje svjetske i domaće radio postaje, no niste htjeli izdvajati novce za skupe kartice i tv tunere? Onda je ovo definitivno riješenje za vas!

 

PREUZIMANJE PROGRAMA:

1. Otvorite svoj internet pretraživač i spojite se na google  (www.google.hr )
 
 
 
2. U Google upišite "winamp" te pritisnite tipku "enter", zatim odaberite prvi link koji vam Google izbaci, kao što je i prikazano na slici:
 
 
3. Nakon što ste kliknuli na link, otvoriti će vam se službena stranica od programa, sada kliknite na veliki narančasti gumb "FREE DOWNLOAD" kao što je prikazano na slici:
 

 
4. Sada je potrebno opet kliknuti na gumb "FREE DOWNLOAD" koji se nalazi sa lijeve strane kao što je prikazano na slici:

 
 
5. Sad će vam se otvoriti mali prozorčić da spremite program, u njemu kliknite na gumb "Spremi datoteku" te pričekajte da se program preuzme do kraja

 
 
6. Kada se program preuzeo, u malom prozorčiću "preuzimanja" kliknite 2 puta na program kao što je prikazano na slici:
 
 

INSTALACIJA PROGRAMA:

1. Sada će se pokrenuti instalacija programa, ovo je prvi korak. U ovom koraku odaberite jezik koji želite te odaberite gumb "OK". Ja ću raditi po normalnim postavkama, znači engleski, tako da preporučam da i vi učinite isto te samo pritisnete gumb "OK" kao što je prikazano na slici:
 
 
 
2. Sada će vam se prikazati uvod u program, potrebno je kliknuti na gumb "Next"

 
 
3. Sada je potrebno prihvatiti uvjete korištenja programa, preporučam da ih pročitate, te nakon toga pritisnete gumb "I Agree"
 
 
 
4. Nakon što ste prihvatili uvjete korištenja, potrebno je unijeti mjesto spremanja programa (po potrebi) te pritisnuti gumb "Next"

 
 
5. Ostavite sve kako je označeno te pritisnite gumb "Next"
 
 
6. Sada je potrebno ODznačiti sve kako vam se uz program nebi instalirali neželjeni programi koji nemaju prevelike veze s programom, kao što su toolbari, emotikoni i slično. Nakon što ste sve ODznačili kao što je prikazano na slici, pritisnite gumb "Install"

 
 
7. Sada pričekajte nekoliko sekundi dok se program ne instalira u potpunosti

 
 
8. Nakon što se instaliranje završi, potrebno je kliknuti na gumb "Finish", zatim će se program automatski pokrenuti

 
 
9. Sad će vam se pojaviti izbornik u kojem trebate odabrati "Big Bento" skin, preporučam vam ovaj označeni za što jednostavnije snalaženje i preglednost programa. Nakon toga pritisnite gumb "next" te nakon toga "Finish"

 
Sada je program u potpunosti instaliran.
 

KAKO KORISTITI TV & RADIO

Ovo je treći korak, on će vam pokazati na koji način jednostavno koristiti program za slušanje domaćih i stranih radio postaja, te gledanje satelitske televizije!

1. Kao što sam naveo u 9. koraku pod "instalacija programa", program se automatski pokrenuo! Prilikom prvog pokretanja, javiti će vam se mali prozorčić u kojemu treba OZNAČITI kvačicu >1< (ukoliko već nije označena) te zatim pritisnuti gumb "close" >2<. Zatim po želji možete povećati prozor radi preglednosti klikom na gumb "-" pod točkom >3<, kao što je i prikazano na slici:
 
 

RADIO:

2. Sada sa lijeve strane kliknite na "SHOUTcast RADIO" kao što je prikazano na slici:
 
 
 
3. Sada možete pretraživati radio stanice po želji, ukoliko želite slušati određenu radio stanicu, sve što trebate jest upisati željenu radio stanicu (prikazan primjer "antena zagreb" kao što sam ja napravio pod >1<, te zatim kliknuti na žuti gumb "TUNE IN" >2< 
 
 
I zatim počinje sviranje vaše odabrane radio stanice! Isto tako možete i pretraživati radio stanice po gore prikazanoj abecedi!
 

TELEVIZIJA

NAPOMENA: Prilikom prvog pokretanja televizije, potrebno je spremiti postavke! To ćete učiniti tako da kliknte na gumb "Save". Predlažem da ne mjenjate postavke ukoliko nemate s tim iskustva!

 
 
2. Za pokretanje televizije, potrebno je kliknuti s lijeve strane na "SHOUTcast TV" kao što je prikazano na slici pod točkom >1<, te zatim odabrati željenu TV stanicu, te nakon što ste odabrali željenu TV postaju, kliknite na žuti "TUNE IN" gumb kako bi ju pokrenuli kao što je i prikazano na slici:
 
 
Nakon odabira stanice, vaša TV postaja će se automatski pokrenuti

 
Za gledanje televizije preko cijelog ekrana, potrebno je samo kliknuti 2 puta na video lijevim klikom miša!