Kako besplatno otvoriti E-mail adresu | Izrada E-maila

Kako besplatno otvoriti E-mail adresu | Izrada E-maila

Pomognite nam u dijeljenju znanja:

Članak Vam je pomogao?

Autor: Filip Kosić

Pogledajte kako otvoriti besplatnu e-mail adresu na Googlu ili nekom od poznatih web portala.

 

1.Odaberi željenog poslužitelja.

Danas mnogi poslužitelji (provideri) nude uslugu koristenja besplatne e-mail adrese. Od stranih poznatiji su Google mail (Gmail), MSN (Hotmail) te Yahoo, dok od domaćih preporučujemo Iskonov e-mail (net.hr), a svaki od navedenih nudi preko 1GB mjesta za pohranu pošte.

Isto tako svaki od poslužitelja vam omogućava da napravite više e-mail adresa u slučaju da vam jedna nije dosta. Za primjer izrade e-mail adrese poslužit ću se Gmailom iako je princip izrade gotovo identinčan za sve.

2. Postupak izrade E-mail adrese

Upišite u Google tražilicu "Gmail" te kliknite na prvi rezultat koji vam ispiše ili jednostavno kliknite na ovaj link.

Na desnoj strani će biti dva pravokutnika od kojih ćemo gornji koristiti za pristup e-mail adresi a donji za otvaranje novog e-mail računa. Pošto nam je ovo prvi put da pravimo e-mail adresu kliknite na "Otvori račun" u donjem pravokutniku.


3. U sljedećem koraku će vas pitati da ispunite prazna polja sa podacima, pa tako i napravite.

""NAPOMENA: OBRATITE PAŽNJU NA OVA POLJA:

  • 1) Željeno ime za prijavu (login):
  • Ovdje upišite željeno ime vaše e-mail adrese. To moze biti nesto tipično kao "ime.prezime", "prezime.ime" ili nešto izmišljeno.
  • Upisano ime će dobiti dodatak @gmail.com tako da o tome ne trebate voditi računa.
  • Nemojte zaboraviti provjeriti dostupnost, te ukoliko je vaše ime već zauzeto promjenite ga i nastavite sa ispunjavanjem.
  • 2) Polje Ostanite prijavljeni obavezno isključite ukoliko ne ispunjavate ovaj formular kod kuće, u protivnom će svatko moći pristupiti vašem Gmail računu.


4. Kada ispunite sva polja pritisnite gumb na dnu "Prihvaćam. Izradi moj račun."

5. Korištenje Gmail računa.

Vašu upravo napravljenu Gmail adresu možete korisiti na bilo kojem računalu koje ima pristup internetu. U pregledniku (browseru) pristupate tako da upišete u tražilicu "Gmail" te uđete u prvi rezultat ili jednostavno kliknuti Gmail gumb ponuđen na početnoj stranici Google-a.6. Sada je potrebno kliknuti na gornji pravokutnik "Gmail"(slika iznad) te ispuniti ispuniti prazna polja (slika dole)

7. I za kraj kliknite na gumb "Prijava" kako bi pristupili vašoj upravo kreiranoj Gmail adresi.

Napomena

Trebate pripaziti na opciju "Ostanite prijavljeni". Ukoliko pristupate e-mail računu sa posla, fakulteta ili nekog javnog mjesta budite sigurni da ste je isključili jer će u protivnom svatko moći pristupiti vašem e-mail računu.