Kako najboljem prijatelju napisati rođendansku čestitku | Najbolje čestitke za rođendan

Kako najboljem prijatelju napisati rođendansku čestitku | Najbolje čestitke za rođendan

Pomognite nam u dijeljenju znanja:

Članak Vam je pomogao?

Autor: Ana Novoselec

Najbolji prijatelji znače više nego sva zlata svijeta. Uz tebe su kroz sve nedaće, vesele se s tobom u sretnim trenucima i pružaju potporu u teškim. Zato je prirodno da im poklonite posebnu pažnju, pogotovo za rođendan, i time pokažete koliko vam je stalo. Puno možete postići s ručno izrađenom čestitkom samo za njih.

 

1. Ako niste spretni u izradi čestitki pronađite onu koja se slaže s porukom koju želite poslati. Bilo da je ta poruka sentimentalnog tipa ili je vesela. Čestitka mora odražavati ono što želite reći. 

2. Odlučite kako želite da poruka zvuči: veselo, smiješno, zahvalno ili sl. Razmislite o tome koliko dugo poznajete tu osobu i koliko vam znači, te da li će poruka biti osobne prirode ili da je čuje cijelo društvo.

3. Počnite s pozdravom i s imenom ili nadimkom osobe kome je čestitka upućena. Pazite da pišete čitljivo.

4. Izrazite svoje osjećaje. Podijelite uspomene, zahvalite prijatelju, šalite se oko godina ili spomenite neku internu šalu.

5. Zaželite prijatelju sretan rođendan. Pišite velikim, čitkim slovima. Zaželite prijatelju sve najbolje ili jednostavno izmislite neku originalnu poruku.

6. Potpišite se na čestitku bilo imenom ili nadimkom (čime vas prijatelj najbolje poznaje). Ako treba zaključite poruku s “Zauvijek Tvoj/Tvoja”, “Puno pozdrava” ili sl. 

Napomena

U rođendansku čestitku slobodno uvrstite nekakav događaj kojeg ćete pamtiti zauvijek!