Kako napraviti kremu za omekšavanje kože

Kako napraviti kremu za omekšavanje kože

Pomognite nam u dijeljenju znanja:

Članak Vam je pomogao?

Autor: manekenka

Kako da sami napravite preparate za njegu kože

 

Lako možete sami napraviti kreme za njegu kože i losione za NJEGU LICA te MANIKURU. Samo vam je potrebna voda i nekoliko jeftinih sastojaka koje možete nabaviti u ljekarnama i biljnim ljekarnama. Ti sastojci uključuju: glicerin, uljnu tekućinu koja omekšava kožu; pčelinji vosak, sredstvo za miješanje i emulgator; kakaov maslac, koji u kombinaciji s vodom zadržava vlažnost blizu kože; tekući parafin, lubrikant i omeksivač; te naftni gel, omekšivač. Možete koristiti običnu vodu iz slavine, no mirisne vodice, ruže ili geranija, daju kremama lagan i ugodan miris.


1. U posudi za miješanje otpornoj na toplinu, na loncu s uzavrelom vodom, lagano zagrijte 1 šalicu bijelog naftnog gela te 2 čajne žličice kakaovog maslaca. Na površini rastopljenog gela stvorit će se grudice kakaovog maslaca.

2. U drugoj posudi zagrijte 2 šalice vode i jednu žličicu glicerina. Umiješajte tu smjesu u naftni gel i kakaov maslac.

3. Neka se krema hladi sve dok se ne počne stvrdnjavati, potom dodajte nekoliko kapi parfema ili esencije koja nema uljnu osnovu.

4. Kad se posve ohladi, iscijedite višak vode. Dobit ćete više od šalice kreme za omekšavanje kože koju možete držati u staklenci s poklopcem.