Kako napraviti odrezak u loncu | Kuhanje odreska

Kako napraviti odrezak u loncu | Kuhanje odreska

Pomognite nam u dijeljenju znanja:

Članak Vam je pomogao?

Autor: ivanfood

 

VRIJEME PRIPREMANJA: 10 minuta
VRIJEME KUHANJA: 3 1/2 sata

SASTOJCI ZA 4 OSOBE 

  • 1 kg mesa od goveđe plećke narezanog na 6 kriški
  • 2 žlice brašna 
  • 2 žlice ulja
  • 1/2 žličice suhe majčine dušice
  • 2 lovorova lista
  • 35 g luka narezanog na kolutiće
  • 2 zgnječena režnja češnjaka
  • 3 dl goveđe juhe temeljca
  • sol i papar

 

1. Uvaljajte odreske u brašno. Na 1 žlici zagrijanog ulja popržite meso s obje strane, dok ne dobije smeđu boju. Zatim odreske prebacite u vatrostalnu zdjelu premazanu maslacem. Pospite majčinom dušicom i dodajte lovorove listove.

2. Preostalo ulje zagrijte u tavi i popržite luk i češnjak dok ne omekšaju. Uspite brašno, postupno ulijevajte temeljac i stalno miješajte da dobijete gusti umak. Zatim umakom prelijte goveđe odreske u vatrostalnoj zdjeli, posolite, popaprite i poklopite.

3. Zagrijte pećnicu na 160°C i pecite 3 sata u poklopljenoj posudi. Poslužite s pireom od krumpira i svježom miješanom salatom. Odreske pospite kosanim peršinom.
 

Napomena

Umjesto pečenja u pećnici, ovo jelo mo­žete pripremiti kuhajući ga što duže na vrlo slaboj vatri. Tim ćete postupkom dobiti mekano meso, koje će se topiti u ustima.