Kako postati modni dizajner i konstruktor odjeće | Modni stilizam - Callegari.hr

Kako postati modni dizajner i konstruktor odjeće | Modni stilizam - Callegari.hr

Pomognite nam u dijeljenju znanja:

Članak Vam je pomogao?

Autor: Callegari

Izvor: Callegari.hr

 

MODELIST VISOKE MODE

Najveći struk ikad izmjeren, iznosio je 3,07 metra. Izmjeren je 1987. godine u državi New York. Iako je ovo ekstreman primjer, on može dočarati ponekad komplicirani posao  krojačkog zanata no isto tako može predstaviti izazov za svakog kreativca. Kako bi postali vrsni majstori krojačkog zanata te se kreativno izražavali u najtežim trenucima, naš program osposobljavanja osigurat će savladavanje najtežih vještina krojenja i samostalnog izrađivanja ženskih odjevnih predmeta.

Naglasak se pritom stavlja na konstrukciju i modeliranje ženskih odjevnih predmeta po poznatim metodama i tehnikama stare škole Istituti Callegari iz grada Trevisa u Italiji. Tim putem polaznici usvajaju vrlo složene vještine izrade krojeva po mjeri te prilagođavanja krojeva različitim konfekcijskim veličinama i tjelesnim karakteristikama.

U programu se posebna pažnja pridaje praktičnoj nastavi te se vlastiti krojeni modeli u konačnici prikazuju na školskim modnim revijama i drugim modnim događanjima na kojima sudjeluju kao polaznici škole. Program traje 12 mjeseci.

Nakon završenog programa polaznici mogu nastaviti obrazovanje kroz programe usavršavanja Modelist ženske mode i Modelist muške mode u trajanju od 8 mjeseci.

 MODNI STILIST ODJEĆE S MARKETINGOM 

Moda blijedi, a stil je vječan. Ova poznata rečenica Yves Saint Laurenta jedna je od mnogih izjava popularnih dizajnera koji u svojim dugogodišnjim karijerama umanjuju dugovječnost mode i veličaju vlastiti stil. Upravo je stil taj koji pokreče kreativnost u dizajnu te stvara modu.

Kako bi što bolje izrazili i kreirali vlastiti stil, polaznici se u školi Callegari osposobljavaju za samostalno dizajniranje maštovitih, originalnih i nosivih modnih kolekcija na zadanu temu. Kako bi pritom što bolje zadovoljili potrebe tržišta, posebna pozornost pridaje se poučavanju polaznika o potrebama tržišta i modnim trendovima. Posjećuju se tekstilne tvornice, modne kuće te specijalizirane trgovine modnih tkanina i modnih dodataka.

Stavlja se naglasak na stjecanje stručnih znanja o anatomiji ljudskog tijela, teoriji boja te vrstama i svojstvima tekstilnih materijala. Također se usvajaju vještine stilističkog crtanja, tehničke analize, izrade i konstrukcije modela, izrade tehničkih tablica s osnovama kroja, količinom, vrstom i cijenom materijala. U konačnici se vlastite modne kolekcije prezentiraju na školskim modnim revijama te drugim modnim događanjima gdje sudjeluju kao polaznici škole. Program traje 12 mjeseci.

Nakon završenog programa polaznici mogu nastaviti obrazovanje kroz program usavršavanja Stilist - modni kreator u trajanju od 8 mjeseci.

Postani modni dizajner! Upisi u tijeku >>>