Kako postati stilist namještaja | Callegari.hr

Kako postati stilist namještaja | Callegari.hr

Pomognite nam u dijeljenju znanja:

Članak Vam je pomogao?

Autor: Callegari

Izvor: Callegari.hr

Program STILIST/ICA NAMJEŠTAJA je izrađen na temelju iskustva i rezultata ostvarenih tijekom provedbe EU projekta „Dizajnom namještaja do konkurentnog hrvatskog proizvoda“ koje je provela škola Callegari s partnerima i suradnicima.

 

Program stilista namještaja doprinos je razvoju potrebe za razumijevanjem, prihvaćanjem i očuvanjem dizajna s ciljem razvoja percepcije o istom, te razvoju temeljnih znanja u dizajnu namještaja, unutar odgojno obrazovnog sustava RH. Ovaj program je namijenjen osobama sa najmanje završenom srednjom školom, s ciljem stjecanja novih kompetencija u području stiliziranja namještaja, tehnologije obrade drva, vrste i upotrebe materijala i konstrukcije te vizualne komunikacije s osobitim ciljem povećanja svijesti o važnosti i vrijednosti dizajna, i njegovoj ulozi u jačanju konkurentnosti, kako hrvatskih proizvođača, tako i hrvatskog proizvoda na zahtjevnom europskom tržištu namještaja.

Osim stjecanja stručnih teorijskih znanja, planom i programom je predviđen veliki broj sati vježbi i e-nastave te praktična nastava u stolarskim radionicama i tako omogućiti polaznicima lakše usvajanje nastavnih sadržaja te njihovu primjenu prilikom izrade dizajnerskog rješenja kvalitetnog, funkcionalnog, modernog, inovativnog, komercijalnog, ekološki prihvatljivog, dizajnerski kvalitetno artikuliranog proizvoda.

Vizualne kompetencije dio su postignuća ovog programa, doprinos su društvenoj potrebi stvaranja jedinstvene politike vizualne kulture; poboljšanje kvalitete i kvantitete likovnog(vizualnog) obrazovanja te približavanje europskim standardima.

Postani stilist namještaja >>> upisi u tijeku