Kako pripremati divljač

Kako pripremati divljač

Pomognite nam u dijeljenju znanja:

Članak Vam je pomogao?

Autor: majstorsamotakav

Meso divljači (meso jelena ili srnetina) je tamno, sitnih vlakana tkiva i vrlo suho.

 

Najmanje dva sata prije pečenja divljači, utrljajte puno ulja u površinu komada mesa i posipajte solju te svježe mljevenim paprom.

Isto tako meso možete nasoliti i napapriti te obilato premazati svinjskom mašću ili umotati ga u ploške mesnate slanine. Divljač također možete marinirati — vidi MARINADA.

Lagano umotajte komad mesa u aluminijsku foliju, zavrnite krajeve folije, a zatim stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C (oznaka 6 na plinskoj pećnici) po 20 minuta za svakih 500 g uz dodatnih 20 minuta. Nekih 20 minuta prije no što je komad mesa pečen, svucite foliju.
Meso posipajte brašnom i dobro podlijte.

Izrežite i poslužite divljač odmah sa želeom od crvenog ribiza.