Kako se šminkati

Kako se šminkati

Pomognite nam u dijeljenju znanja:

Članak Vam je pomogao?

Autor: zea222

Za početak staro pravilo – treba imati mjere. Bolje je početi s malim količinama sjenila, pa pojačavati intenzitet ako je potrebno.

 

Budući da šminkanjem možete promijeniti oblik i izgled očiju, počnite sjenčanjem kosti na kojoj je obrva, prstom ili četkicom za sjenilo, za bolji oblik oka. Važno je da ne nanesete sjenilo iznad te kosti, radije nanosite boje od trepavica prema kosti obrve. Sjenilo nanesite četkicom srednje veličine – dat će vam više kontrole. Velika četkica za sjenilo pomoći će nanijeti sjenilo na cijelo oko u jednom potezu, dok će ona manja oblikovati definiranu liniju.

Treba upozoriti da za kremasta sjenila treba koristiti sintetičku četkicu, a za praškasta sjenila prirodnu. Pravilni odabir četkice olakšat će i posao skidanja šminke.

1. Počnite s nanošenjem sjenila na pokretni dio oka, potrudite se da je sjenilo naneseno jednoliko i osjenčano pokretima prema gore. Pazite na kost obrve! Pomičite četkicu kružnim pokretima, čime ćete jednoliko nanijeti boju. Sjenilo treba nanositi izvana prema unutrašnjem kutu i sjenčati ga.

2. Nanesite sjenilo na drugo oko. Pobrinite se da bude jednako naneseno. Nejednaki izgled sjenila na očima poremetiti će ravnotežu i sklad.

3. Nanesite olovku za oči uz rub trepavica. To stvara “debljinu”. Također možete lagano ocrtati donje trepavice za dramatičan i definiran izgled. Crna olovka prikladnija je za večer, dok je za dan bolja smeđa.

4. Za jače naglašavanje, nanesite biserno bijelu ili boju slonovače na unutrašnji kut oka i iznad kosti obrve za osvjetljavanje oka. Oprezno ih utrljajte da ne bi izgledale kao sjaj suze u kutu ili bijela oštra crta iznad obrve.

5. Završite nanošenje make upa na oči maskarom. Uvijte trepavice da ih udaljite od oka. Pogledajte prema gore dok nanosite maskaru na trepavice.