Kako ukloniti masne mrlje | Čišćenje masnih mrlja i masnoća s odjeće

Kako ukloniti masne mrlje | Čišćenje masnih mrlja i masnoća s odjeće

Pomognite nam u dijeljenju znanja:

Članak Vam je pomogao?

Autor: KAKO.hr

Izvor: www.kako.hr

Masne mrlje često se mogu doimati neuništivima, ali postoje načini kako ih ukloniti. Donosimo vam nekoliko jednostavnih i korisnih rješenja, kako bi očistili masne mrlje s vaše omiljene odjeće ili pak tepiha, i to sa stvarima koje zasigurno imate kod kuće.

 

Kako ukloniti masne mrlje? Čišćenje masnih mrlja i masnoća s odjeće

Što vam je potrebno:

Papirnati ručnik, sredstvo za ručno pranje posuđa, topla voda, Persil deterdžent za pranje rublja, dječji puder, kukuruzna škrob, sol, alkohol.

Rješenje br. 1

Ako je mrlja svježa, uzmite čist papirnati ubrus te pritisnite na masnu mrlju, kako bi apsorbirali što više masnoće. Izbjegavajte brisanje kako ne bi samo još više proširili mrlju.

Nakon toga, izlijte na mrlju sredstvo za ručno pranje posuđa, jer su takva sredstva napravljena kako bi privlačila i upijala masti, te će se ona jednostavno odvojiti od tkanine. Ostavite da odstoji tako 10-ak minuta i pazite da koristite prozirni gel, jer bi obojeni mogao oštetiti svijetlu odjeću.

Zatim dio odjeće gdje se nalazi mrlja namočite u toploj vodi i ostavite 20-ak minuta, te odjeću operite na uobičajeni način deterdžentom za pranje rublja, od kojih preporučamo Persil, jer je blag prema vašoj odjeći a grub prema mrljama.

VEZANI ČLANCI:

______________________

Rješenje br. 2

Masne mrlje najbolje je odmah posipati dječjim puderom i ostaviti 30 min, kako bi pokupio masnoću. Zatim uklonite puder četkicom za zube ili većom četkom, ovisno o veličini mrlje, te operite u perilici rublja na uobičajeni način.

Rješenje br. 3

Pomiješajte malo soli s četiri puta više alkohola. Koristeći krpu utrljajte tu mješavinu u mrlju dok ne nestane. Kada uklonite mast, a otopina ishlapi, preostalu sol usišite, a vlažnom krpom obrišite sve nastale mrlje od soli.

Rješenje br. 4

 Još jedno od vrlo učinkovitih rješenja je korištenje kukuruzne škrobi. Mrlju pospite kukuruznim škrobom i ostavite da djeluje sat do dva. Nakon toga, višak škroba nježno uklonite i blago istrljate zaprljani dio odjeće. Potom, odjeću operite u vreloj vodi, u koju ste dodali nekoliko kapi deterdženta za suđe. Malo deterdženta dodajte i direktno na mrlju, te blago istrljajte. Na kraju, operite odjeću u perilici rublja.

____________________________________________

crno vino uklanjanje mrljacrno vino uklanjanje mrljacrno vino uklanjanje mrljacrno vino uklanjanje mrlja

Silan Soft & Oils Violet sadrži zadivljujuću kombinaciju voćnih nota, nježnog praškastog mirisa bijelih cvjetova, baršunastih ljubičica i breskve. Zaokružen senzualnim šumskim mirisom i praškastim mošusom oduševit će Vašu odjeću sa svakim pranjem.
 
Dostupan u trgovinama od studenog 2014. godine, sa snažnomTV kampanjom i nizom uočljivih lokalnih promocija, nova Silan Soft & Oils linija obećava očaravajuću dimenziju nježne brige za Vašu odjeću – nudeći zavodljivo mirisno iskustvo i oduševljavajuće mekanu posteljinu, u kojoj će uživati sva Vaša osjetila.
 

Napomena

Čišćenje masnih mrlja i masnoća nije jednostavno, ali ukoliko slijedite ove savjete, vjerujte nam, vaša odjeća će biti kao i prvog dana kad ste ju kupili. Naravno, savjete je najbolje isprobati na mrljama dok su još svježe, kako bi učinak bio bolji.