Kako napraviti goveđi temeljac | kako napraviti temeljac za juhu

Kako napraviti kokošju juhu – Francaise

KOKOŠJA JUHA – FRANCAISE

Spoj tikvica, paprike te dosta češnjaka daje ovoj juhi osebujan francuski štih.

POSTUPAK

 

1. U velikom loncu zagrijte ulje, dodajte luk.

2. Kada luk omekša, dodajte češnjak te ostavite da se pirja još minutu.

3. Dodajte zelenu i crvenu papriku, poklopite

4. Ostavite da se kuha 5 minuta, povremeno miješajući.

5. Dodajte tikvice i mažuran, poklopite i kuhajte 7 minuta uz povremeno miješanje tj. dok tikvice ne omekšaju.

6. Sok od rajčica i temeljac ulijte u lonac te pustite da zakuha.

7. Dodajte tagliatelle i meso, a potom smanjite vatru.

8. Poklopite i pustite neka lagano kuha sljedećih 5-8 minuta.

9. Začinite solju i s malo papra te poslužite sa slanim grissin štapićima.

Pratite nas na društvenim mrežama

Ne budite sramežljivi, pridružite se Kako.hr zajednici, svaki dan naučite nešto novo i podijelite svoja znanja s drugima.