kako-pravilno-i-sigurno-kuhati-kreme-na-pari-kako-hr

Kako pravilno i sigurno kuhati kreme i kolače na pari

1. Kreme s jajima treba kuhati što duže uz neprestano miješanje. Pripremanje biskvita potrajat će nešto više, ovisno o receptu.

2. Dobro namastite posudu u kojoj ćete kuhati masu, izlijte masu u posudu i prekrijte papirom za pečenje ili aluminijskom folijom namašćenom odozdo.

3. Papir ili foliju presavijte po sredini za otprilike 25 mm i koncem zavežite oko posude. Stavite na posudu s kipućom vodom. Povremeno dolijevajte kipuću vodu u donju posudu kako bi uvijek dosezala do polovice gornje posude.

U vodu možete dodati nekoliko kapi octa ili limunovog soka kako posuda ne bi promijenila boju od topline.

Pratite nas na društvenim mrežama

Ne budite sramežljivi, pridružite se Kako.hr zajednici, svaki dan naučite nešto novo i podijelite svoja znanja s drugima.