Odličan recept! Kako napraviti ukusnu govedinu s narančama

VRIJEME PRIPREMANJA: 25 minuta
VRIJEME PRŽENJA: 5 minuta

SASTOJCI ZA 4 OSOBE:

  • 350 g mesa od goveđeg buta
  • 1 naranča
  • 3 žlice ulja
  • 1/4 žličice chillija
  • 1 žličica sojinog umaka
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • 1/2 žličice sezamova ulja

ZA MARINIRANJE:

    • 2 žličice sojina umaka
    • usitnjeni đumbirov korijen duljine 12 mm
    • 2 žličice sherrya
    • 1 žličica kukuruznog brašna
    • 1 žličica sezamova ulja

Govedinu narežite na rezance duljine 5 cm.

Pripremite smjesu za mariniranje: u sojin umak namočite goveđe rezance, zatim dodajte đumbir, sherry, kukuruzno brašno i sezamovo ulje. Dobro promiješajte i ostavite na sobnoj temperaturi 20 minuta.

U međuvremenu ogulite tanki sloj kore od pola naranče. Narežite je na tanke rezance i prokuhajte 3 minute u kipućoj vodi. Isperite korice pod mlazom hladne vode i ocijedite na kuhinjskom papiru.

Naribajte koru druge polovice naranče. Na tijesku iscijedite narančin sok tako da dobijete 4 žlice.

Izvadite meso iz marinade i ocijedite. U woku ili tavi s debelim dnom zagrijte ulje i popržite 1 minutu goveđe rezance. Kad dobiju smeđu boju, izvadite rezance i ocijedite ulje.

Meso pokrijte naribanom narančinom korom i sokom, dodajte chilii, sojin umak, šećer i sezamovo ulje. Pržite još 1 minutu i prebacite na zagrijani tanjur. Pospite prokuhanim narančinim rezancima i poslužite s tjesteninom ili rižom.

Pratite nas na društvenim mrežama

Ne budite sramežljivi, pridružite se Kako.hr zajednici, svaki dan naučite nešto novo i podijelite svoja znanja s drugima.