Kako kiseliti kupus

Kako kiseliti kupus

Pomognite nam u dijeljenju znanja:

Članak Vam je pomogao?

Autor: onazna

Što Vam je potrebno

  •  2,5 kg bijeloga kupusa
  • 3 jušne žlice soli
     

Kiseli kupus sadrži puno vitamina C i druge biljne tvari koje mogu uništiti kancerogene supstancije.

 

1

S čvrstih glavica kupusa odstranite uvenule listove


2

Glavice operite i tanko naribajte.


3

Peteljke bacite, ribani kupus i sol naizmjenice posložite u keramičku posudu.


4

Svaki red dobro stisnite. Sve prekrijte tanjurom, krpom i na kraju nečim vrlo teškim, primjerice kamenom. Uloga kamena ili nečega drugog jest istiskivanje nastaloga soka.
 


5

Posudu čuvajte 10 dana na toplom, pa 4-6 tjedana na hladnomu mestu.


6

Redovito odstranite pjenu.


7

Posudu prekrijte čistom krpom i čvrsto zatvorite poklopcem nakon što prestanu izlaziti mjehurići.