Kako napraviti tikvice nadjevene povrćem

Kako napraviti tikvice nadjevene povrćem

Pomognite nam u dijeljenju znanja:

Članak Vam je pomogao?

Autor: ivanfood

Što Vam je potrebno

SASTOJCI za 4 do 6 osoba:
15 g couscousa
25 g maslaca i maslac za premazivanje
2 režnja kosanog češnjaka
1 tanko narezani poriluk
50 g narezanih šampinjona
50 g graha namočenog preko noći i skuhanoga
2 žlice peršina
1 žlica majčine dušice
1 velika tikva
peršin za ukras

ZA UMAK
25 g maslaca
4 narezana mlada luka
25 g brašna
2 dl mlijeka
50 g tvrdog sira
1 kosani mladi luk  

 

1

 Namočite couscous (istočnjačko tijesto) 30 minuta, a zatim ga ocijedite. Zagrijte pećnicu na 190°C. Na zagrijanom maslacu popržite 1 minutu kosani češnjak i kolutiće poriluka. Dodajte ploške gljiva i pirjajte 1 minutu, a zatim i kuhani grah, začinsko bilje i couscous. Uklonite s vatre.


2

Maslacem premažite lim za pečenje. Prerežite tikvu na deblje ploške, izdubite ih i nadjenite. Posložite ih na lim, ulijte 1.25 dl vode, poklopite i pecite 30 minuta.
 


3

U međuvremenu priredite umak. Na zagrijanom maslacu popržite narezani mladi luk 2 minute. Umiješajte brašno a zatim postupno dolijevajte mlijeko, stalno miješajući dok se umak ne zgusne. Naribajte sir i umiješajte ga u umak dok se ne rastopi.
 


4

Prilikom posluživanja, najprije na tanjure ulijte umak. Pečene nadjevene tikve izvadite iz pećnice, ocijedite i položite na tanjure. Pospite kosanim mladim lukom i ukrasite peršinom.
 


Napomena

  • Vrijeme pripremanja: 40 minuta i vrijeme za hlađenje
  • Vrijeme kuhanja: 40 minuta

Umjesto velike tikve, možete upotrije­biti i mlade tikvice. One moraju biti zrele, tvrde i sočne.