Kako napraviti vlastiti QR code | Izrada QR kodova

Kako napraviti vlastiti QR code | Izrada QR kodova

Pomognite nam u dijeljenju znanja:

Članak Vam je pomogao?

Autor: Filip Kosić

Što Vam je potrebno

- Računalo s internet vezom


- Smartphone pametni telefon (Android, Symbian, iPhone) ili QR Code reader (nije potrebno za kreiranje, već za provjeru)

Svi smo mi čuli za QR code. Pretežito se nalaze na mnogo proizvoda kao što su: mobiteli (pretežno ispod poklopca i baterije), u računalima, tabletama, kabelima, internetu, trgovinama, vizitke, online trgovinama i mnoštvu drugog. Ukoliko želite vlastiti QR Code, ovaj tutorial će vam pokazati kako na brz i jednostavan način kreirati ga, bilo za proizvod, vizitku, firmu... QR Code-ove možete čitati i putem svoga smartphone uređaja. Dovoljno je u mobilnu trgovinu upisati "QR" i preuzeti program na smartphone, te skenirati. Najbolje da pokušate s ovim gore na naslovnici te otkrijete što se nalazi iza njega. Pokrenite program i skenirajte kod :)

 

1

Otvorite svoj internet preglednik
 


2

Idite na link: http://qrcode.kaywa.com/


3

Pod "Content type" izaberite svrhu QR coda, znači dali želite da se na njemu očitava link, nekakav tekst, telefonski broj ili sms
 


4

Pod "Content" upišite sadržaj koji će se nalaziti na QR codu


5

Pod "Size" odaberite veličinu QR Codea po potrebi:

S - Small (mala)

M - Medium (srednja)

L - Large (velika)

XL - (Ekstra velika)

To bi trebalo izgledati ovako:

Kako napraviti vlastiti QR code | Izrada QR kodova

6

Kliknite na gumb "Generate"
 


7

Nakon toga, sa lijeve strane će se pojaviti vaš QR Code, sada samo kliknite na njega, te ga spremite na računalo (desni klik na sliku>spremi sliku kao...)

To bi trebalo izgledati ovako:

Kako napraviti vlastiti QR code | Izrada QR kodova

8

Sada vaš QR Code otisnite na svoju vizitku, proizvod, zadržite na računalu, isprintajte, stavite na svoju stranicu ili po želji!