Kako OVI Maps navigaciju ubaciti u Nokia telefone bez korištenja internet konekcije | Besplatna GPS navigacija za Nokiu

Kako OVI Maps navigaciju ubaciti u Nokia telefone bez korištenja internet konekcije | Besplatna GPS navigacija za Nokiu

Pomognite nam u dijeljenju znanja:

Članak Vam je pomogao?

Autor: Filip Kosić

Što Vam je potrebno

  • Internet konekcija
  • Podržani Nokia telefon s ugrađenim GPS prijamikom
  • Usb kabel
  • Računalo 

Ovaj tutorial je napravljen za one koji žele službenu Nokijinu navigaciju na svoj Nokia uređaj. Navigacija je u rangu sa svim najboljim navigacijama kao sto su iGO, Garmin i slično. Mnoge muči to što ne žele da se mape nadograđuju s interneta, OVI Maps je savršeno riješenje za Vas! Ovi maps je dostupan za skoro sve modele Nokia uređaja koji imaju u sebi ugrađen GPS prijamnik. Program je dostupan za sve Windows operativne sustave, počevši od Windows XP-a pa na dalje, pa sve do Apple-ovog Mac OS/operativnog sustava.

 

1

Preuzmite OVI Suite program ukoliko vam nije instaliran, Nokia OVI Suite možete preuzeti tako da kliknete na OVAJ LINK te s lijeve strane gdje vam u zelenom polju piše "Odaberite svoj uređaj" izaberete model svog uređaja, te nakon odabira, pritisnete zeleni gumb "Preuzimanje".


2

Kada ste preuzeli program, potrebno je instalirati ga na računalo. Nakon što je program preuzet, pokrenite ga, program se zove Nokia Ovi Suite. Ukoliko ne možete pronaći, koristite ugrađeni pretraživač! Kada ste pokrenuli program, u gornjem izborniku izaberite gumb "maps", oznaka malog zelenog kompasa. 


3

Nakon toga, s lijeve strane će vam se pojaviti svi kontinenti. Sada spojite telefon u PC Suite načinu rada. U slučaju da je ovo prvo spajanje telefona na računalo, moguće je da telefon zatraži instalacije programa, u tom slučaju instalirajte sve što vam dođe na memoriju telefona. 


4

Sada se u gornjem desnom kutu treba prijaviti u Ovi trgovinu, ukoliko nemate svoj Ovi korisnički račun, možete ga potpuno besplatno otvoriti OVDJE (klik na tekst "register" u gornjem lijevom kutu). 


5

Kada ste se prijavili, s lijeve strane bi trebali izabrati kontinent koji želite, ja ću raditi primjer za Hrvatsku. Izaberete "Europe", sada bi vam trebalo pod srednjom karticom "All" pisati sve zemlje koje spadaju u Europu. Izaberite Hrvatska (Croatia) te kliknite na "install". Sada pričekajte da se mape preuzmu do kraja, kada se preuzmu, automatski će se prebaciti i instalirati na vaš telefon. U slučaju da vam se ne pojave države, pokušajte izabrati način rada "masovna pohrana". To možete učiniti tako da iskopčate telefon s kabla, te ga ponovno spojite dok vam se na telefonu ne prikaže da odaberete navedeni način.
 


6

Kada je navigacija instalirana, potrebno je preuzeti i glasovno navođenje, to ćemo učiniti tako da u Ovi Suite-u pod gumbom MAPS odaberete s lijeve strane "Voice Guidance Languages", te izaberete pod srednjom karticom "All" također "Hrvatski jezik", te kliknete install. Nakon što se preuzme i instalira na telefon, mozete ga iskopčati s USB kabela.
 


7

Sada na telefonu uđite u aplikaciju pod nazivom "Karte". Kliknite na gumb "opcije" (kod touch screen aparata je prikazana ikona postavki). Sada izaberete Internet > Veza > Van mreže pa "U redu". Vratite se na izbornik, kliknite ikonu "Moj položaj", te izađite na neko vidljivije mjesto kako bi se GPS prijamnik brže povezao sa satelitom (ovo može trajati i do 5 minuta).
 


Napomena

Ukoliko vam se prikaže ulica u kojoj se trenutno nalazite, uspješno ste ubacili karte! Za sve ostale karte drugih zemalja postupak je isti, samo odaberete zemlju u koju želite ići, ukoliko vam se ne pokaže ulica u kojoj se nalazite, vjerojatno ste preskočili neki korak.