Kako pripremiti koktel od morskih plodova

Kako pripremiti koktel od morskih plodova

Pomognite nam u dijeljenju znanja:

Članak Vam je pomogao?

Autor: majstorsamotakav

Što Vam je potrebno

(za 4 osobe)

  • 225 g očišćenih kozica
  • 8 ražom punih žlica umaka od rajčica ili blagog indijskog čatnija, na primjer od marelice
  • 150 ml punomasnog vrhnja ili MAJONEZE
  • umak Worcestershire ili Tabasco
  • 1 ražom puna žličica naribanoga hrena
  • limunov sok
  • 4 žlice nasjeckanog srca zelene salate
  • 4 tanke kriške limuna, prorezane do sredine

Bez obzira na osnovu koktela od morskih plodova — bilo da je to jastog, kozice, bijelo meso rakovice ili miješani školjkaši — recept je uvijek isti. Potrebno je otprilike 15 minuta za pripremu koktela. Slijedi recept za pripremu koktela od kozica, mnogima omiljenog predjela.

 

1

Odstranite sve tamne žilice iz kozica i izdvojite četiri najveće kozice za ukrašavanje.


2

Pomiješajte umak od rajčica (ili indijski čami) i vrhnje (ili majonezu) s ribanim hrenom. Začinite prema ukusu s nekoliko kapi umaka Worcestershire (ili Tabasco) te limunovim sokom.


3

Razdijelite nasjeckanu salatu na četiri jednake porcije i položite na dno svake čaše za posluživanje. Poslažite kozice na salatu i prelijte ih kremastim, pikantnim umakom. Stavite ih u hladnjak neka se hlade 1 sat.


4

Netom prije posluživanja predjela, stavite po kozicu i krišku limuna preko ruba svake čaše kao ukras.