Kako resetirati USB-driver na Windowsima XP | Reset Universal Bus Serial controllers drivera na Windows XP-u

Kako resetirati USB-driver na Windowsima XP | Reset Universal Bus Serial controllers drivera na Windows XP-u

Pomognite nam u dijeljenju znanja:

Članak Vam je pomogao?

Autor: IPMAN

USB priključci su najrašireniji na XP platformi te je važeća verzija za USB 2.0. Na novim platformama Windowsa polako ulazi u optjecaj sljedeća generacija USB platformi i priključaka (verzija 3.0), što označava veću brzinu čitanja i pisanja podataka, kao i brže upravljanje naredbama za izvršavanje u uređajima koji posjeduju USB priključak. Ako vaše računalo ima problema sa uređajima pogonjenima USB-om, problem može biti u upravljačkim programima („driver-ima“). Na XP-u problem sa driverima možete riješiti na slijedeći način.

 

1

Kliknite „Start“ na alatnoj traci, zatim odaberite opciju „Run“ i u njega upišite „sysdm.cpl“, bez navodnika i stisnite „Enter“.


2

Zatim odaberite opciju “Hardware“, unutar te opcije nalazi se opcija „Device Manager“.


3

 

U padajućem izborniku potražite opciju „Universal Bus Serial controllers“ te klikom na njega otvara se padajući izbornik sa popisom USB drivera. 


4

Desnim klikom miša, kliknite na svaki od ponuđenih stavki, te odaberite opciju „Unistall“. 


5

Nakon što ste deinstalirali sve drivere, zatvorite sve prozore te ponovo pokrenite računalo, opcijom “Restart“. Windowsi će automatski instalirati drivere prilikom učitavanja Windowsa. 


6

Umetnite željeni uređaj u USB utor da provjerite da li su se upravljački programi propisno instalirali.


Napomena

Opisani način je samo jedan od mnogih koji vam mogu pomoći prilikom problema na USB uređajima. No,najbolje je sve prepustiti profesionalcima, serviserima računala.