Kako se ispričati za kašnjenje | Izgovor za kašnjenje

Kako se ispričati za kašnjenje | Izgovor za kašnjenje

Pomognite nam u dijeljenju znanja:

Članak Vam je pomogao?

Autor: Hana Stanojević

Iskrenost je ključ za bilo kakvu ispriku. Put isprike je dug, ako vam se dogodi da kasnite na dogovor. Isprika može biti formalne ili neformalne prirode, koliko želite, tako dugo dok ste iskreni. Ključno je priznati da ste bili u krivu i reći kako planirate poboljšati situaciju ili novonastalo stanje. Dužina isprike može biti jednostavna poput jednog retka ili cijela rasprava , ovisno o težini djela i okolnostima koje ih okružuju. Koristite se vlastitim nahođenjem.

 

1

 Recite osobi da vam je žao. Možete koristiti fraze poput: "Žao mi je", "Ja se ispričavam" ili "Oprostite mi na kašnjenju". Osnovna bit isprike je ispričati se osobi od koje tražite oproštenje ili ispriku, jer ste zakasnili.


2

Objasnite razlog kašnjenja. Ovaj dio isprike bi trebao biti koncizan i točan. Elaboriranje oko biti kašnjenja će djelovati kao da izmišljate ispriku, pa se pobrinite da priopćite kako iako imate opravdan razlog za kašnjenje, vi ne okrivljujete nikoga osim samog sebe.
 


3

Recite kakav vam je plan za poboljšanje situacije, ako je potrebno. Na primjer, ako je dogovor bio točno u određeno vrijeme i vi ste zakasnili jer ste zaboravili zabilježiti točno vrijeme sastanka, jednostavan izraz kojim se ispričavate i govorite da ćete biti bolje organizirani idući put biti će jako dobar.


Napomena

Slijedeći put nemojte kasniti zbog vlastitog kredibiliteta.