Kako se orijentirati na dobro u ljudima | Kako pročitati ljude

Kako se orijentirati na dobro u ljudima | Kako pročitati ljude

Pomognite nam u dijeljenju znanja:

Članak Vam je pomogao?

Autor: Ana Novoselec

Nikad se nije lako fokusirati na dobro kod nekih ljudi. Pogotovo kada njihovo ponašanje i stav samo odmažu. Uvijek je lakše vidjeti loše strane neke osobe nego dobre. Nekima čak postane navika da vide samo loše stvari što može prouzročiti i loše raspoloženje i loše odnose. Takvu naviku je teško prekinuti, međutim ako se potrudite vidjeti više pozitivne stvari nego negativne, vaš odnos s tom osobom se može osjetno popraviti.

 

1

Pročitajte neke članke o prednostima pozitivnog razmišljanja, kako ono može utjecati na fizičko i psihološko zdravlje. Toga se podsjetite slijedeći puta kada budete gledali samo negativno.
 


2

Napišite listu pozitivnih osobina neke osobe. Uzmite si vremena jer je kod nekih teže naći pozitivne stvari, nego kod drugih, ali uvijek ih ima. 


3

Potražite pozitivne glasine. Takve glasine pomažu vam da umanjite one negativne i također vam pomažu da ne očekujete uvijek najgore od svakoga.
 


4

Naučite se da budete svijesni svojih misli. Ako se ulovite da razmišljate negativno o nekoj osobi ili grupi ljudi, onda pokušajte naći pozitivne misli o njima. Kada to nije moguće, u tom trenutku, onda razmišljajte o bilo čemu drugom, samo ne negativno. 


5

Govorite samo o dobrim stvarima u drugim ljudima. Kada tako govorite bolje se fokusirate na svoje misli!


Napomena

pažljivo birajte svoje riječi i ne možete doći u napast da se žalite na neku osobu iz navike, zato jer ne znate drugačije.