Kako se stavlja kondom | Pravilno stavljanje prezervativa

Kako se stavlja kondom | Pravilno stavljanje prezervativa

Pomognite nam u dijeljenju znanja:

Članak Vam je pomogao?

Autor: Marin Šeper

Da se muškarci ne bi osjećali ugroženima, evo i korisnih uputa za vas! Kako se ne biste doveli u situaciju koja je prikazana na slici iznad vas, pažljivo proučite navedene upute! :D Kada vidite da vani pada kiša, uzeti ćete kišobran, a ako se upuštate u spolne odnose - obavezno ćete uzeti kondom. Ako si cura, bez brige – dečko neće ni očekivati da to ti napraviš ili da to znaš. Fer je da tu vještinu, bar što se početaka tiče, svladaju dečki, kojima odgovornost nalaže da i prije nego što se upuste u prve spolne odnose nabave kondom i isprobaju kako se to radi. Iskustvo iz prve ruke! S druge strane, zbog velike uzbuđenosti ili nervoze, ponekad je lakše da ti tu stvarčicu stavi cura. U svakom slučaju, svejedno je jesi li cura ili dečko – moraš znati kako se kondom pravilno stavlja, ne samo radi svog partnera/ice, već i radi sebe. Kondom se stavlja na penis u erekciji, i to prije ikakvih seksualnih kontakata sa ženskim spolnim organima.

 

1

Pažljivo izvadite kondom iz paketića – omot otvorite prstima sa za to predviđene strane (obično su dvije strane omotnice ravne, a dvije izrezbarene – te su stranice predviđene za trganje pri vrhu). Dakle, nježno otrgnine omot prstima, a nikako zubima, škarama ili nožem.


2

Kondomom općenito rukujte pažljivo, tj. znajte da se ne morate žuriti. OK, pretpostavlja se da ga nećete baš stavljati 20-ak minuta (jer bi se u tom roku mogao osušiti), no ne morate biti ni super brz i staviti ga spretno i iste sekunde. Nekoliko minuta bit će ti sasvim dovoljno i ako ste totalni početnik.


3

Stavljanje! Sad slijedi ‘najzeznutiji’ dio, no bez brige, kad se ispraksirate, bit će ti ‘piece of cake’! Pogledajte dobro kondom kako bi saznali na koju stranu ćete ga zarolati preko penisa. Pripazite da ne fulate stranu. Zatim prvo palcem i kažiprstom pritisnite prostor za zrak/spermu na vrhu kondoma i postavite ga na vrh penisa pa drugom rokom zarolajte kondom po cijeloj dužini penisa (dokle ide).


4

Polako krenite u akciju. Pazite na potrebe i stanje svoje cure. Ne morate žuriti ili ga isti tren cijelog ugurati u ciljano mjesto. Osluškujte vaše obostrane potrebe i želje i radite samo ono što vam oboma odgovara. Opustite se!


5

Nakon orgazma izvadite penis iz rodnice i skinite kondom, i to ne rolanjem, već tako da ga povučete za vrh. Skidanje je isključivo dečkova briga. Kondom zamotajte u papirnatu maramicu i bacite ga u koš, a penis obrištei ili (najbolje) operite.


Napomena

SVAKI KONDOM SE KORISTI SAMO JEDNOM! Kondom stavljajte čistim rukama.