Kako steći mudrost od člana obitelji | Steknite mudrost od starijih

Kako steći mudrost od člana obitelji | Steknite mudrost od starijih

Pomognite nam u dijeljenju znanja:

Članak Vam je pomogao?

Autor: Ana Novoselec

Ponekad najbolja mudrost dolazi upravo od članova obitelji. Njihovi usponi, padovi i pogreške koje su učinili, mogu služiti kao lekcija, kako živjeti što bolji život. Njihova mudrost je također važna jer vam daju lekcije koje poslije možete prenositi na buduće članove obitelji, čime čuvate tradicije i vrijednosti obitelji.

 

1

Dolazite na obiteljska okupljanja. Neki članovi će sigurno pričati smiješne i šaljive priče o svojim glupim pogreškama dok su bili mladi, a pritom će vam sigurno dati i pokoji savjet, kako živjeti svoj život i ostati svoj.
 


2

Čitajte pisma koja su si vaši roditelji slali dok su npr. bili razdvojeni iz bilo kojeg razloga. Kroz njih ćete naučiti koliko su se oni morali žrtvovati i koliko su morali biti predani jedno drugome, da uopće budu u mogućnosti da stvore obitelj. 


3

Raspitajte se. Ako je član obitelji bolestan, pogledajte kako uspijeva ostati pozitivan u tako teškoj situaciji. Isto tako pitajte kako se nositi kada vas netko izda ili iznevjeri. Jednostavno razgovarajte o tome kako se nositi s negativnim stvarima u životu.


Napomena

Uvijek cijenite i poslušajte tuđi savjet!