Kako započeti razgovor (primjeri nekih pitanja) | Na koji način započeti razgovor s obitelji i ljudima

Kako započeti razgovor (primjeri nekih pitanja) | Na koji način započeti razgovor s obitelji i ljudima

Pomognite nam u dijeljenju znanja:

Članak Vam je pomogao?

Autor: Tomislav Herceg

 

1

Recite neki kompliment tipa: "lijepo izgledaš u tim cipelama" ili "izvrsno si odradio tu prezentaciju danas" ili "super sviraš gitaru". Neka u toj rečenici bude sadržano ono što je on/ona radio/la, jer ćete na taj način moći nastaviti konverzaciju s pitanjima kako su to napravili. Ako nekome kažete kako ima lijepe oči, razgovor tu i završava, jer nema drugih pitanja koja bi se mogla nadovezati na to.


2

Pitajte o njihovim putovanjima, "Gdje ste bili? Kako vam je bilo? Kakva je to zemlja?...". Ako nigdje nisu bili uvijek možete pitati gdje žive i kakav je život tamo, bi li se rado preselili ili živjeli na tome mjestu.
 


3

Pitajte ih o njihovoj omiljenom piću ili hrani. Doduše piće može biti nezgodna tema, ako pričate s liječenim alkoholičarem ili oobom koja još uvijek ima problema s alkoholizmom. Hrana je pogodna za razgovor, ako ste i na dijeti nemojte to previše isticati, jer bi razgovor mogao teći u krivom smjeru.


4

Pričajte o poslu/školi/fakultetu. U ovom segmentu razgovor bi mogao pomalo zvučati kao intervju za posao, te nemojte previše ispitivati jedino o poslu.


5

Pitajte ih o njihovim hobijima i interesima. Postavljajte ne toliko osobna pitanja. Neki tipovi pitanja: "Što radite u slobodno vrijeme? Kakvu vrstu muzike slušate? Kakve filmove volite? Koja vam je omiljena igra?"


Napomena

Potrudite se saslušati i budite uvijek potpora u razgovoru!

Napokon naučili. Dugo nam je i trebalo :-) | http://bit.ly/odaberilubenicu

Posted by Kako.hr | Ne razbijaj glavu on Monday, 29 June 2015

Vrhunski kratki savjeti za čišćenje svih vrsta mrlja i pravilno "ispiranje problema". Kliknite i naučite kako riješiti takav problem.

Posted by Kako.hr | Ne razbijaj glavu on Tuesday, 24 March 2015

Danas se morate puno grliti, a evo i zašto! :-) <3

Posted by Kako.hr | Ne razbijaj glavu on Wednesday, 21 January 2015