Meso

Kako napraviti kokošji temeljac

Kako napraviti kokošji temeljac

Recepti koji slijede korišteni su kao osnova analize hranjivih sastojaka za sve recepte u ovoj knjizi koji uključuju temeljac. Koristite li juhu u kocki, prilagodite začine navedene u receptu prema svom ukusu jer juhe u kocki sadrže znatnu količinu soli.

Kako napraviti goveđi temeljac

Kako napraviti goveđi temeljac

Recepti koji slijede korišteni su kao osnova analize hranjivih sastojaka za sve recepte u ovoj knjizi koji uključuju temeljac. Koristite li juhu u kocki, prilagodite začine navedene u receptu prema svom ukusu jer juhe u kocki sadrže znatnu količinu soli.

Kako pravilno narezati meso ili izrezati pile

Kako pravilno narezati meso ili izrezati pile

Provjerite je li vam nož za rezanje oštar i uvijek upotrebljavajte vilicu s dva duga zupca i sa štitnikom koji će vam zaštititi palac u slučaju da nož sklizne.

Kako pripremiti govedinu

Kako pripremiti govedinu

Komad govedine treba biti prošaran masnim tkivom — s malim crtama masnoće koje ga prožimaju. Najbolji komadi su stražnji dio leda za pečenje, rebra i srednji dio buta. Komad koji teži 1,5 kg ili više bolje će se ispeći nego manji komad.

Kako pripremiti janjetinu

Kako pripremiti janjetinu

Uvijek je mekana, tako da su svi dijelovi, osim od mršavih komada mesa na kraju vrata i u sredini vrata, dobri za pečenje.

Kako pripremati divljač

Kako pripremati divljač

Meso divljači (meso jelena ili srnetina) je tamno, sitnih vlakana tkiva i vrlo suho.

Kako napraviti mesnu pitu

Kako napraviti mesnu pitu

Najpoznatija engleska pita jest ona sa svinjetinom, a poslužuje se vruća ili hladna pa je stoga idealno jelo za piknik ili švedski stol.

Kako pametno kupovati i uštediti na hrani | Ušteda na potrošačkoj košarici

Kako pametno kupovati i uštediti na hrani | Ušteda na potrošačkoj košarici

Velikom koncentracijom trgovačkih lanaca na području Hrvatske, pogotovu u sektoru prodaje hrane, pića i robe široke potrošnje, hrvatskom je potošaču omogućen veći izbor uz niže cijene. U borbi za naklonost i vjernost potrošača lanci su tokom godini razvili i usavršili posebne programe i pogodnosti v...

Kako pripremiti tradicionalni britanski dodatak pečenoj govedini

Kako pripremiti tradicionalni britanski dodatak pečenoj govedini

Tijesto za jorkširski puding pripremite prije stavljanja govedine u pećnicu. Puding ukuhajte izravno s posude za pečenje.

Kako napraviti hamburger

Kako napraviti hamburger

Iako je goveđe meso tradicionalan sastojak hamburgera, od mješavine goveđega i svinjskoga mljevenoga mesa također možete pripremiti hamburgere dobra okusa i sastava. Trebali bi biti debeli od 15 do 20 mm — budu li deblji, neće se podjednako ispeći.

Prethodna12 3 4 5 Sljedeća