Mliječni proizvodi

Kako napraviti maslac: oblikovanje

Kako napraviti maslac: oblikovanje

Kako napraviti maslac: bućkanje vrhnja

Kako napraviti maslac: bućkanje vrhnja

Kako napraviti maslac: vrhnje

Kako napraviti maslac: vrhnje

Za pravljenje domaćeg maslaca mogu se nabaviti male ručne bućkalice ili bućkalice na struju, ali nije potrebna specijalna oprema ako se želite u tome okušati!

Kako pametno kupovati i uštediti na hrani | Ušteda na potrošačkoj košarici

Kako pametno kupovati i uštediti na hrani | Ušteda na potrošačkoj košarici

Velikom koncentracijom trgovačkih lanaca na području Hrvatske, pogotovu u sektoru prodaje hrane, pića i robe široke potrošnje, hrvatskom je potošaču omogućen veći izbor uz niže cijene. U borbi za naklonost i vjernost potrošača lanci su tokom godini razvili i usavršili posebne programe i pogodnosti v...

Kako napraviti jogurt

Kako napraviti jogurt

Jogurt nastaje dodavanjem bakterije zvane laktobacil, u obliku bioaktivnog jogurta ili jogurtnog kvasca, u svježe mlijeko na temperaturi krvi. Što je masnije mlijeko, to će jogurt biti gušći. Jogurt se pri proizvodnji mora držati na temperaturi oko 35 - 43°C.

Kako provjeriti svježinu kvasca

Kako provjeriti svježinu kvasca

Kako odvojiti bjelanjak od žumanjka | Najbrži način odvajanja bjelanjka i žumanjka

Kako odvojiti bjelanjak od žumanjka | Najbrži način odvajanja bjelanjka i žumanjka

Radite kolače i slastice? Želite se pravilnije hraniti? Dolazite umorni nakon treninga i nemate vremena odvajati bjelanjke i žumanjke? Evo rješenja kako u par sekundi odvojiti bjelanjak.