Riba i plodovi mora

Kako napraviti riblji temeljac

Kako napraviti riblji temeljac

Recepti koji slijede korišteni su kao osnova analize hranjivih sastojaka za sve recepte u ovoj knjizi koji uključuju temeljac. Koristite li juhu u kocki, prilagodite začine navedene u receptu prema svom ukusu jer juhe u kocki sadrže znatnu količinu soli.

Kako kuhati ribu na pari

Kako kuhati ribu na pari

Kako pripremiti koktel od morskih plodova

Kako pripremiti koktel od morskih plodova

Bez obzira na osnovu koktela od morskih plodova — bilo da je to jastog, kozice, bijelo meso rakovice ili miješani školjkaši — recept je uvijek isti. Potrebno je otprilike 15 minuta za pripremu koktela.

Slijedi recept za pripremu koktela od kozica, mnogima omiljenog predjela.

Kako pametno kupovati i uštediti na hrani | Ušteda na potrošačkoj košarici

Kako pametno kupovati i uštediti na hrani | Ušteda na potrošačkoj košarici

Velikom koncentracijom trgovačkih lanaca na području Hrvatske, pogotovu u sektoru prodaje hrane, pića i robe široke potrošnje, hrvatskom je potošaču omogućen veći izbor uz niže cijene. U borbi za naklonost i vjernost potrošača lanci su tokom godini razvili i usavršili posebne programe i pogodnosti v...

Kako jesti i poslužiti kamenice

Kako jesti i poslužiti kamenice

Kako pripremiti i jesti jastoga

Kako pripremiti i jesti jastoga

Kuhani jastozi mogu se nabaviti u boljim ribarnicama. Da biste ga pripremili za posluživanje, položite ga na dasku za rezanje leđima okrenutima prema gore i oštrim nožem ga prerežite na pola po dužini, od glave do repa. Jastozi u Europi žive u Sredozemnom moru, Atlantskom oceanu do Škotske, rjeđe u ...

Kako pronaći, pripremiti i skuhati školjke | Priprema dagnji

Kako pronaći, pripremiti i skuhati školjke | Priprema dagnji

Dagnje možete pronaći uz obalu mora priljubljene uz stijene ili kamenje. Treba ih brati samo tijekom hladnijih mjeseci — od listopada do travnja.

Kako napraviti rakovicu na kineski način

Kako napraviti rakovicu na kineski način

Wontonske maramice prodaju se u ki­neskim prodavaonicama prehrambenih proizvoda to je svježe tijesto u obliku pravilnih četverokuta a prodaje se u vrećicama kako bi se mogle pohraniti u hladnjaku. Ovo se jelo može pripremi­ti nekoliko dana prije posluživanja. Umjesto kupovnih wontonskih marami­ca, m...

Kako napraviti rezance s dimljenim lososom

Kako napraviti rezance s dimljenim lososom

Kako napraviti ražnjiće od škampa i slanine

Kako napraviti ražnjiće od škampa i slanine

Prethodna12 3 Sljedeća