Žitarice

Kako pravilno kuhati rižu

Kako pravilno kuhati rižu

Riža u receptima analizirana je metodom absorpcije i to kuhana bez dodatka soli.

Kako napraviti veličanstveni doručak

Kako napraviti veličanstveni doručak

Doručak je najvažniji obrok dana.

Kako napraviti peciva s lanenim sjemenkama

Kako napraviti peciva s lanenim sjemenkama

Da bi kruh od raženoga ili miješanoga brašna bio prhak, koristi se kiselo tijesto ili kvasac i kiselo tijesto. Za tijesta od pšeničnog brašna uzima se kocka kvasca, koju možete dobiti u pekarnama i trgovinama. Dizano tijesto možete čuvati jedan dan u hladnjaku.


PECIVO S LANENI...

Kako napraviti božićni kruh

Kako napraviti božićni kruh

 Kako napraviti voćni kruh

Kako napraviti voćni kruh

Vrijeme pripremanja: 25 minuta i vrijeme potrebno za dizanje
Vrijeme pečenja: 35 minuta za 1 kruh

Bučine sjemenke su zdrave namirnice | Kako konzumiranje bučinih sjemenki utječe na vaše zdravlje

Bučine sjemenke su zdrave namirnice | Kako konzumiranje bučinih sjemenki utječe na vaše zdravlje

BUČA, BUNDEVA, tikva, narančasta, crvena, žuta ili zelena pravi je simbol hladnih dana i vitalnosti. Njeno sočno meso i sjemenke čuvaju mnoge dobrobiti: smanjuju masnoću u krvi, jačaju imunitet i živce, bogat su izvor vitamina i minerala i čiste otrove iz crijeva

Koliko kalorija sadrže bučine sjemenke | Kako uzgajati bundeve

Koliko kalorija sadrže bučine sjemenke | Kako uzgajati bundeve

Vrlo često, posebno navečer, uz neku knjigu ili pred televizorom na dohvatu ruke nađu se namirnice koje svrstavamo u male snackove. Višestruko korisno bit će za zdravlje ako pretjerano slane i masne grickalice zamijenimo s nečim doista korisnim i nutritivno vrijednim - sjemenkama buče i suncokreta.

Višestruka korist od konzumacije bulgur pšenice | Bulgur pšenica je zdrava namirnica

Višestruka korist od konzumacije bulgur pšenice | Bulgur pšenica je zdrava namirnica

BULGUR JE NAPOLA skuhana, osušena i zdrobljena pšenica, piše Ordinacija.hr.

Kako se dobiva bundevino ulje | Uzgoj bundeva za dobivanje ulja

Kako se dobiva bundevino ulje | Uzgoj bundeva za dobivanje ulja

U Hrvatskoj rastu obična i uljna bundeva (za grickanje i ulje), bundeva za pečenje, tzv. turkinja (mesirača ili račanka), neizostavna hokaido bundeva i povrtna tikvica.
Neke vrste bundeva ubrajaju se u najstarije kulture na svijetu. Mnogobrojni arheološki nalazi u Peruu i Meksiku svjedoče o t...