Kako se morate zvati da bi postali lider

Što i koliko vam znači ime u životu? Prema novoj LinkedInovoj studiji, ono je ključ vašeg uspjeha. Socijalna mreža za poslovno umrežavanje nedavno je provela istraživanje o najčešćim imenima na direktorskim pozicijama. Utvrđeno je kako su imena Peter i Deborah najzastupljeniji.

Najčešća muška imena u poslovnom svijetu su Peter, Bob, Jack Bruce i Fred, a u slučaju nježnijeg spola to su Deborah, Sally, Debra, Cynthia i Carolyn. LinkedIn ističe kako muške osobe imaju tendenciju skraćivanja imena, što se može protumačiti kao otvoren prijateljski stav prema zaposlenicima, dok se kod žena primjećuje strogi profesionalizam jer žele koristiti puna imena. 
 
 
Po industrijama… 
 
LinkedIn je ponudio i listu najpopularnijih imena po industrijama. Tako su u poslovima s provedbom zakona najpopularnija imena Billy, Darrell, Pete, Troy, Rodney, a u poslovima s ljudskim resursima Emma, Katie, Claire, Jennifer, Natalie. U prodaji su najpopularniji Chip, Todd, Trey. Kod inženjeringa prevladavaju imena Rajesh, Jeremy, Andrew, dok u ugostiteljstvu najčešće nailazimo na imena Thierry, Philippe, Laurent. 
 
 
Najpopularnija imena za direktore 
 
U pojedinim zemljama diljem svijeta:
 
Kanada: Ray 
 
SAD: Howard
 
Brazil: Roberto 
 
Indija: Rajiv 
 
Australija: Bruce 
 
UK: Charles 
 
Španjolska: Xavier 
 
Italija: Guido 
 
Njemačka: Wolfgang 
 
Francuska: Gilles 
 

Pratite nas na društvenim mrežama

Ne budite sramežljivi, pridružite se Kako.hr zajednici, svaki dan naučite nešto novo i podijelite svoja znanja s drugima.