Kako napraviti kiselo tijesto s kvascem

Priprava kiseloga tijesta jednostavna je pod uvjetom da započnete 3 dana prije pečenja kruha.

Za kiselo tijesto pogodno je svako brašno, ali mora biti jednako onom koje će se upotrijebiti i za sam kruh. Načelno se kiselo tijesto sastoji samo od vode i brašna, ali dodaci kao kiselo mlijeko, kuhani krumpir ili šećer mogu pospješiti vrenje. Brza metoda spravljanja kiseloga tijesta uključuje kvasac.


KISELO TIJESTO S KVASCEM

Kao prekrupu uzimamo mljeveni proizvod od cijeloga zrna.

 

NAPUTAK:

1. U zdjeli smrvite kvasac

2. Dolijte vodu i otopite kvasac.

3. Dodajte brašno i umijesite ga

4. Pripravak ostavite da odstoji 3 dana na toplomu mjestu.

Pratite nas na društvenim mrežama

Ne budite sramežljivi, pridružite se Kako.hr zajednici, svaki dan naučite nešto novo i podijelite svoja znanja s drugima.