Kako napraviti marmeladu od kupina

Kuhanje marmelade i džema nije teško, ali oni će uspjeti samo ako se pridržavate uputa.

Vrlo je važno da pomno izaberete voće. Za obradu su vam potrebni aparati i pribor kojih ima u svakoj kuhinji. Ako želite pripraviti veće količine, preporučujemo nabavu lonca za ukuhavanje. U svakom slučaju, lonac mora imati debelo dno, da vam sadržaj ne bi zagorio. Od koristi je svakako termometar za šećer, kojim možete točno utvrditi temperaturu želiranja.


MARMELADA OD KUPINA

Za pripremanje ove marmelade upotrijebite širok lonac – voće će se prije skuhati.

 

NAPUTAK:

1. Ocijeđene kupine i vodu stavite u lonac i kuhajte na laganoj vatri dok kupine ne omekšaju.

2. Miješajući dodajite pektin i šećer sve dok se voće ne rastopi.

3. Potom na jakoj vatri kuhajte do točke želiranja.
 

Pratite nas na društvenim mrežama

Ne budite sramežljivi, pridružite se Kako.hr zajednici, svaki dan naučite nešto novo i podijelite svoja znanja s drugima.