Kako pronaći idealnu veličinu odijela

Odijela su važan dio garderobe svakoga muškarca i žene. Ona daju osobi profesionalan i ozbiljan izgled.

Naravno postoji mnogo modela i veličina odijela i najvažnije je pronaći ono odijelo koje je skrojeno za vaš oblik tijela kako bi ono upotpunilo vaš dobar izgled. Uz par pravila to se može lako postići.

1. Uzmite traku za mjerenje i izmjerite opseg prsa. Važno je izmjeriti na najširem dijelu. Ovo mjerenje je važno kako bi mogli lako zakopčati sako odijela i kako bi on lijepo stajao.

2. Za sako izmjerite opseg struka, preporučljivo je oko područja pupka. Pazite da ne izmjerite preusko. Sako treba biti ugodan i ležerno padati niz tijelo.

3. Za hlače ili suknju izmjerite najširi dio bokova, to je obično na kukovima.

4. Uz pomoć zapisanih mjerenja odredite koji konfekcijski broj vam najbolje odgovara.

5. Otiđite do dućana. Kupovati bilo kakvu odjeću, posebno odijela, je najbolje kupovati u dućanima kako biste ih mogli isprobati i vidjeti koji model vam najbolje odgovara.

6. Isprobajte različite modele. Za veličinu pomognite si ašim mjerenjima, ali pazite, nisu svi modeli iste veličine i može se desiti da vam konfekcijski broj koji ste odredili pristaje na jednom modelu, a ne pristaje na drugom.

7. Za kraj, kada odabirete odijela uzmite ona u kojima se osjećate ugodno. Odijela ne smiju biti preuska ili preširoka.

Pratite nas na društvenim mrežama

Ne budite sramežljivi, pridružite se Kako.hr zajednici, svaki dan naučite nešto novo i podijelite svoja znanja s drugima.