Kako napraviti kokosju juhu s rizom Kokosja juha

Kako napraviti kokošju juhu s rižom | Kokošja juha

Meka zrna smeđe riže u bogatom, krepkom kokošjem temeljcu daju pravu punoću, a prženi hrskavi listići badema bit će najprikladniji ukras.

KOKOŠJA JUHA S RIŽOM

– Za 4 osobe

– Vrijeme pripreme: 20 minuta

– Vrijeme kuhanja: 35 minuta

NAPUTAK:

1. Maslac ili margarin zajedno s uljem rastopite u velikom loncu

2. Dodajte piletinu i propržite oko 10 minuta na laganoj vatri da poprimi svijetlosmeđu boju.

3. Ulijte temeljac, dodajte mrkvu, luk, rižu te kosani peršin.

4. Posolite i malo popaprite.

5. Lonac poklopite i pustite da juha lagano zakuha.

6. Smanjite vatru te ostavite neka tako lagano kuha još 25 minuta ili dok riža ne postane meka.

7. Izvadite juhu u zagrijane tanjure, ukrasite listićima badema i peršinom.

8. Uz juhu možete poslužiti toplo pecivo s makom ili krekere.