Lottery balls

Kako provjeriti joker broj Eurojackpota?

Eurojackpot je lutrija koja se od 2012. godine igra u 18 europskih zemalja, uključujući i Hrvatsku. Zamišljena je kao igra koja će donositi što veći dobitak i pružiti priliku što većem broju ljudi.

Iznosi koji se mogu osvojiti se kreću i preko 100 milijuna eura.

Cilj igre je pogoditi 7 brojeva. Pet brojeva se izvlači između 1 i 50, a druga dva između 1 i 12.

Što je joker broj?

Pogađanje joker broja je dodatna igra dostupna samo igračima u Hrvatskoj. Uz dodatnu naknadu, igrači koji igraju Eurojackpot mogu sudjelovati i u igri Joker! Također, joker broj mogu pogađati i igrači Lota 6 i Lota 7. što znači da u jednom tjednu imate 6 prilika za odigrati ovu igru.

Joker broj se sastoji od drugih znamenaka brojeva prema redoslijedu izvlačenja. Ako je broj jednoznamenkast, onda je on dio joker broja. Gleda se samo prvih 6 izvučenih brojeva, a sedmi se zanemaruje.

Na primjer. Ako su brojevi izvučeni sljedećim redoslijedom: 49, 8, 12, 10, 1, 65, joker broj je 982015.

Kako provjeriti joker broj?

Do zabune može doći jer su nakon izvlačenja, brojevi u službenom rezultatu poredani po redu. Tako bi igrač u gornjem slučaju vidio 1, 8, 10, 12, 49, 65 i mogao pomisliti da je joker broj 180295.

Ukoliko uplaćujete Eurojackpot putem interneta, nakon izvlačenja ćete biti obaviješteni da li ste pogodili joker broj.

Ako uplaćujete u poslovnici i ne pratite pozorno izvlačenje na TV-u, postoji nekoliko načina kako ga možete provjeriti.
• U poslovnici vam djelatnik ili djelatnica mogu reći koji je dobitni joker broj i da li ste ga pogodili
• Na službenoj stranici Hrvatske lutrije možete vidjeti posljednjih deset joker brojeva. Tamo pod kategorijom „Loto igre” iimate padajući izbornik gdje možete odabrati „Rezultati izvlačenja” gdje su vam dostupni rezultati svih lutrijskih igara.
• Na službenom YouTube kanalu Hrvatske lutrije možete pogledati snimku izvlačenja i saznati joker broj.
• Na službenom YouTube kanalu Eurojackpota možete također pogledati snimku izvlačenja. Naravno samo za joker broj vezan uz Eurojackpot, ne onaj koji ste odigrali uz Loto 6 ili Loto 7.