kako_uspjesno_lagati_lazite_uvjerljivo

Kako uspješno lagati | Lažite uvjerljivo

Za početak, bilo bi pametno napomenuti da lagati nije lako. Nekima je u krvi a nekima nije, a definitivno nije neizbježno. Puno puta se zateknemo u situaciji kada naprosto moramo izreći laž. No, je li sve to moralno? Ovaj “kako” će vas naučiti male tajne velikih majstora laganja.

1. Većinu puta je potrebno nabrzinu odlučiti lagati ili ne. Zato dobro razmislite da li će konačan rezultat biti vrijedan laži, što sve može poći krivo i možete li vi s tom laži ostati “oštećeni”.

2. Ako lažete bliskom prijatelju znajte da će on te informacije jako lako moći provjeriti. Zato: prije nego li počnete govoriti laž sve dobro smislite: okolinu, ljude, sve do detalja, te krenite lagati. Nemojte naglašavati neke pojedinosti koje će se definitivno dogoditi, koga ćete sigurno sresti itd. Ostanite na neutralnim činjenicama.

3. Ako vas je strah, nemojte lagati. Vaš “protivnik” će najvjerojatnije nanjušiti laž već izdaleka, a sigurno stoji do vas, tako da ovo baš i nije pametna ideja.

4. Ako ste se odlučili lagati i već ste ispričali što ćete raditi (sutra popodne) i s kime ćete biti, dobro je imati frenda koji će vas izvući iz ovakvih situacija i biti vam alibi za sve iznenadne pozive, koji će znati što ćete raditi premda ga niste uopće obavjestili. Ipak, velika je mogućnost da će vaš “napadač” nazvati tu osobu i sve provjeriti, ako sumnja.

5. Uh, koliki planovi da biste samo izbjegli nekoga. I za kraj, lakše je ne lagati, kolike su samo pripreme za dobru laž. Bolje reći istinu koja je zakamuflirana tako da ne povrijedi osobu nego joj ići lagati, jer ćete tek onda nekoga povrijediti.


Ovaj članak je napisan isključivo kao edukativan sadržaj kako bismo došli do zaključka kako ljudski mozak reagira na laži! Cilj ovog članka nije poticanje na laž! Ako lažete, kad-tad ćete biti uhvaćeni na djelu!