kako-vratiti-duh-bozica

Ovaj Božić, usmjerimo srca na one kojima je najpotrebnije!

Božić, vrijeme darivanja, vrijeme mira i ljubavi, a cijeli svijet se okreće materijalnom i zaboravlja prave vrijednosti! Što se dogodilo čovjeku da je izgubio smisao življenja? Vratimo Duh Božića!

Ovaj Božić, usmjerimo srca na one kojima je najpotrebnije!

Božić je vrijeme obiteljskog okupljanja, obilne hrane i radosti. No, u tom sjaju često zaboravljamo na one kojima je manje sreće u životu. Mnoga djeca i odrasli širom svijeta pate od gladi, bolesti i siromaštva.

Umjesto da se trošimo na skupe darove koji možda nisu potrebni, ovaj Božić učinimo nešto lijepo i plemenito. Pokažimo humanitarnost i podijelimo dio sebe s onima kojima je to najpotrebnije.

Davanje je najljepša ljudska vrlina. Kada darujemo, ne samo da pomažemo drugima, već i bogatimo sebe. Osjećaj zadovoljstva i sreće koji dolazi od davanja neprocjenjiv je.

Ne moramo čekati Božić da učinimo dobro djelo. Svaki dan je prilika da pomognemo nekome u nevolji. Možemo donirati novac humanitarnim organizacijama, ponuditi svoje vrijeme volonterskim radom, ili jednostavno pokloniti osmijeh i ljubav onima oko sebe.

Vratimo duh Božića u srca mališana koji su zaboravili na toplinu i radost. Pokažimo im da nisu sami i da postoje ljudi kojima je stalo do njih.

Zahvaljujem svima koji se plemenitim srcima i dušama bore za dobrobit drugih. Vaša djela čine svijet boljim mjestom!

Neka ovaj Božić bude podsjetnik na to da je prava vrijednost u davanju i u čovjekoljublju.

Učinite nešto lijepo danas i budite dio promjene!

Zajedno možemo učiniti svijet humanijim i pravednijim.

Ana Janušić