zdrava kosa durga silver

Zdrava kosa – Izliječite vlasište i riješite se prhuti, seboreje i psorijaze

Učinkovitost temeljitog pranja kose uz vrlo malo pjene ugodno je iznenađenje za svakoga tko prvi put koristi DURGA SILVER šampon!

Lijepa i zdrava kosa simbol je ljepote i zdravlja. U većini slučajeva rezultat je pravilne prehrane, njege kose i vlasišta. Lijepa, bujna i zdrava kosa san je svake žene i muškarca. Podiže samopouzdanje i povećava osjećaj zadovoljstva.

Zdrava kosa i tipovi kose

Kosa se razlikuje od osobe do osobe po strukturi, boji i broju vlasi. Boja, struktura i broj vlasi su genetski predodređeni kao nasljedni faktor naših roditelja i predaka. Kombinacija ima na tisuće, ali radi lakšeg snalaženja podijeljene su na četiri skupine prema boji i broju vlasi. Najgušća je plava kosa sa 140.000 vlasi, smeđa kosa 100.000 vlasi, crna 110.000 vlasi, crvena kosa 85.000 vlasi.

Struktura kose

Kosa se sastoji od vlasi i korijena. Korijen kose je kompleksna struktura u kojoj se stvaraju vlasi. U folikulu započinje stvaranje vlasi. Folikul je bogato isprepleten kapilarima i živcima. Zdrav folikul je od velikog značaja za rast kose.

Vlas se sastoji od tri sloja:

1. Medula – daje vlasi strukturu i elastičnost
2. Korteks – daje vlasi konačni oblik, boju, kovrčavost,…
3. Kutikula – sastoji se od ljuskica isprepletenih od korijena prema vrhu vlasi, ima zaštitnu funkciju

Lojne žlijezde nalaze se u strukturi kože vlasišta i smještene su uz svaku vlas. Izuzetno su važne za zdravlje kose i vlasišta. Lojne žlijezde su izvrsno stanište gljivicama i bakterijama. Patogeni mikrorganizmi hrane se i razmnožavaju uz pomoć loja koje luči ova žlijezda.
Životni ciklus kose

Kosa naraste oko jedan centimetar mjesečno. Folikul za životnog ciklusa proizvede oko 20 vlasi.

Vlas raste u tri faze:

– Faza rasta (anagena faza)– traje 3-10 godina
– Prolazna faza (katogena faza) – traje oko 3 tjedna
– Faza mirovanja (telogena faza) – traje oko 3 mjeseca
_________________________________________________

Formula koja liječi – sastojci Durga Silver šampona

MAGNEZIJ

Magnezij je pravi biser mineralnog svijeta! Njegovo blagotvorno djelovanje suzbija upalne procese koji doprinose gubitku kose. U laboratorijskim istraživanjima dokazano je da magnezij stimulira rast kose i pomaže u jačanju korijena kose. Također stimulira obnovu stanica i ubrzava proces regeneracije kose i vlasišta.

KOLOIDNO – IONSKO SREBRO

Koloidno-ionsko srebro je moćna otopina koja ima svojstva prirodnog antibiotika koji uspješno suzbija gljivice, bakterije, pljesni, kvasce, lišajeve, spore i ostale patogene nametnike, bez štetnih posljedica na tijelo, kožu i vlasište. S aktivnim biljnim tvarima i mineralima na potpuno prirodan način obnavlja vlasište i kosu.

GOTU KOLA

Gotu Kola je cijenjena biljka u ajurvedskoj medicini i tradicionalnoj kineskoj medicini zbog izuzetne ljekovitosti. Ova je biljka bogata vitaminima A, B, G, K, i odličan je izvor magnezija. Gotu Kola sprječava upale folikula kose, što je glavni razlog gubitka kose. Ubrzava sintezu kolagena koji omogućava proces obnavljanja kože i vlasišta. Također snažno potiče cirkulaciju u folikulama kose i stanicama kože te na taj način uspješno stimulira rast kose.

KURKUMA

Kurkuma u Indiji poznata kao sveti začin, je jedna od najmoćnijih biljaka. Aktivni ljekoviti sastojak u kurkumi je kurkumin. Kurkuma je bogat izvor željeza, selena, vitamina E, B6 i kalija. Prije svega poznata je po vrlo moćnim protuupalnim i antibakterijskim svojstvima. Kurkuma odlično djeluje kod kožnih problema poput dermatitisa, ekcema i psorijaze. Dokazano je da kurkuma ima najsnažnije protuupalno djelovanje u biljnom svijetu.

LOVOR

Lovor (lat.laurus nobilis – simbol trijumfa) je bio u antičko doba cijenjeno i sveto drvo. Sama biljka je posvećena Apolonu, bogu muzike, ozdravljenja, svjetla i istine. Lovor je biljka koja ima velike moći. Potiče cirkulaciju krvi i limfe. Izvrsno djeluje na stimulaciju rasta kose, zdravlja vlasišta i rješavanja peruti. Na vlasište djeluje antiseptično i baktericidno.

RUŽMARIN

Ružmarin ili “morska rosa“ je više od tisuću godina cijenjena ljekovita biljka. U starom vijeku ružmarin je bio posvećen grčkoj božici Afroditi, božici ljepote i ljubavi. Potiče cirkulaciju, dubinski čisti kožu, jača kapilare i poboljšava protok krvi, na vlasište djeluje umirujuće. Ružmarin pomaže jačanju korijena kose i potiče rast kose.

Durga Silver šampon s Ayurvedskim biljkama naručite OVDJE.
 www.durga.hr