Kako ce vam tijelo reagirati ako ODMAH prestanete pusiti Prestanak pusenja

Kako će vam tijelo reagirati ako ODMAH prestanete pušiti | Prestanak pušenja

Jedan od glavnih razloga zašto je tako teško prestati pušiti je zato jer se svi benefiti prestanka i sve opasnosti nastavka pušenja čine tako dalekim.
U nastavku pogledajte vremensku skalu nekih TRENUTAČNIH efekta prestanka pušenja i kako će vaše tijelo ODMAH reagirati na to.

– Za 20 minuta, vaš krvni tlak će se vratiti u normalu.

– U 8 sati će razina karbon monoksida (toksični plin) u vašem krvotoku pasti za 50%, a razina kisika će se vratiti u normalu.

– U 48 sati će šansa za dobivanje srčanog udara drastično pasti, sav nikotin će “napustiti” vaše tijelo, a vaše osjetilo mirisa i okusa će se u potpunosti vratiti.

– U 72 sata, vaše bronhijalne tube će se opustiti, a razina energije će vam se povećati.

– Za 2 tjedna, vaša cirkulacija će se poboljšati za minimalno 30-50% i tako će se do potpunog oporavka poboljšavati 10 tjedana.

– Kroz 3-9 mjeseci svi problemi s kašljanjem, šmrcanjem i problema s disanjem će u potpunosti nestati, a kapacitet vaših pluća će se poboljšati za 25%

– Kroz 1 godinu, šansa za dobivanjem srčanog udara u bilo kojem periodu života se smanjila za 50%.

– Kroz 5 godina, šansa za dobivanjem moždanog udara je jednaka onom u nepušača.

– Za 10 godina, šansa za dobivanjem raka pluća je jednaka onom u nepušača.

– Za 15 godina, šansa za dobivanjem srčanog udara je jednaka onom u nepušača

<div id=”fb-root”></div><script>(function(d, s, id) {  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];  if (d.getElementById(id)) return;  js = d.createElement(s); js.id = id;  js.src = “//connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3″;  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));</script><div class=”fb-post” data-href=”https://www.facebook.com/kristijancopywriting/posts/474625779356906″ data-width=”500″><div class=”fb-xfbml-parse-ignore”><blockquote cite=”https://www.facebook.com/kristijancopywriting/posts/474625779356906″><p>Buffer i Hootsuite na vrhu – ovog momenta jako zadovoljan. www.kristijanjanusic.com | #copywriting #socialmedia #ideas</p>Posted by <a href=”https://www.facebook.com/kristijancopywriting”>Kristijan Janušić, copywriting</a> on&nbsp;<a href=”https://www.facebook.com/kristijancopywriting/posts/474625779356906″>Thursday, 25 June 2015</a></blockquote></div></div>

Pratite nas na društvenim mrežama

Ne budite sramežljivi, pridružite se Kako.hr zajednici, svaki dan naučite nešto novo i podijelite svoja znanja s drugima.