Kako do lijepih, njegovanih ruku i noktiju manikurom kod kuće

Kako do lijepih, njegovanih ruku i noktiju manikurom kod kuće

Tjedna manikura kod kuće osigurat će dobar izgled vaših ruku i noktiju. Za to su vam potrebni: vata, rašpica za nokte, krema za nokte ili zanoktice, škarice za nokte, četkica za nokte, krema za ruke, štapić za nokte (koji ima oblikovan kraj za čišćenje i gumeni vršak za guranje kožice oko noktiju), pločica za laštenje noktiju i možda odstranjivač laka za nokte na bazi ulja. Za manikuru vam je potrebno dobro osvjetljenje kako biste jasno vidjeli što radite.

1. Najprije skinite stari lak za nokte. Natopite komadić vate odstranjivačem laka za nokte i prislonite ga na nokat nekoliko sekundi, a potom obrišite nokat od korijena prema vršku.

2. Temeljito operite ruke toplom vodom i sapunom. Nemojte previše namakati ruke jer će se tako nokti razmekšati. Nježno osušite ruke mekanim ručnikom pa izmasirajte nokte i kožicu oko noktiju kremom za zanoktice.

3. Mekanim krajem štapića za nokte umočenoga u kremu za zanoktice nježno pogurajte kožicu oko noktiju. Na taj način olakšava se rast noktiju. Pripazite da štapić ne gurnete preduboko u kožicu jer možete oštetiti nokat.

4. Drugim krajem štapića nježno očistite dio ispod noktiju. Ako je vršak štapića previše zašiljen, obložite ga s malo vate. Operite ruke kako biste uklonili višak kreme te iščetkajte nokte četkicom. Ponovno nježno osušite ruke.

5. Pločicom za laštenje noktiju, ulaštite nokte jednostrukim potezima samo u jednome smjeru kako bi bili glatki. Oblikujte nokte rašpicom, potezima od krajeva prema sredini nokta. Povlačenje rašpice naprijed-natrag uzrokuje pucanje noktiju.

6. Povucite noktima po mekoj tkanini kako biste provjerili jesu li glatki. Ako za sobom povlače sitna vlakna tkanine, izgladite ih finijom stranom rašpice za nokte. Isto učinite i s grubljim ili odvojenim dijelovima zanoktica.

7. Izmasirajte ruke kremom za ruke, a osim što je upotrebljavate jednom tjedno za redovitu manikuru, upotrebljavajte je i dva puta dnevno kako vam ruke ne bi postale suhe i ispucale.