Kako pravilno očistiti lice tretmanima i maskama za njegu lica

Zaštitite svoj ten svakodnevnom njegom lica koja uključuje temeljito jutarnje umivanje (što valja ponoviti i navečer ili zamijeniti večernjim čišćenjem lica), toniziranje i hidrataciju.

1. Za umivanje upotrebljavajte najjednostavniji sapun visoke kvalitete koji možete kupiti, bez dodataka dezinfekcijskih sredstava i mirisa. Sapuni s antibakterijskim djelovanjem pomoći će u rješavanju problematičnih stanja kože kao što su pristići, no inače ih ne morate upotrebljavati.

2. Upotrebljavate li mali ručnik za pranje lica, on uvijek mora biti čist i svjež. Pošto nasapunate lice, dobro ga isperite čistom vodom i tapkanjem obrišite čistim, mekim ručnikom.

TRETMANI I MASKE ZA LICE

Povremeni tretman lica uklonit će nečistoću iz dubine pora i stimulirati cirkulaciju.

1. Da biste sami kod kuće napravili kozmetičarski tretman lica, u ljekarni kupite čaj od kamilice u vrećicama ili masku za »uljepšavanje«: maska na osnovi gline blagotvorna je za masne tipove kože, dok maske na bazi kreme sadrže dodatna hidratizirajuća svojstva za suše tipove kože.

2. Odstranite svu šminku i prekrijte kosu kapom za tuširanje. U začepljen umivaonik ili posudu stavite dvije vrećice čaja od kamilice i prelijte kipućom vodom. Prekrijte glavu ručnikom kako biste zadržali paru ispod njega pa nagnite glavu i držite je oko 300 mm iznad vode do 10 minuta.

3. Osušite lice prislonivši na njega ručnik ili papirnate ubruse kako bi upili kapljice kondenzirane pare, zatim nanesite masku prema uputama proizvođača i pripazite da ne dode preblizu očiju, usta ili ruba rasta kose.

4. Ostavite masku na licu kako piše u uputama, općenito do deset minuta, a potom je odstranite jastučićem vate umočenim u tonik.

5. Isperite lice hladnom vodom, posušite ga kao ranije i nanesite hidratizirajuću kremu.