kako-laserska-depilacija-djeluje-na-kozu-i-je-li-ucinak-trajan-kako-hr

Kako laserska depilacija djeluje na kožu i je li učinak trajan

Dosta vam je voska i porezotina od brijanja? Za vas je najbolja trajna laserska depilacija! Što treba znati o tom načinu odstranjivanja dlačica?

1. Trajno je. Laser odstranjuje dlačicu pri korijenu i s vremenom ona prestaje ponovno izrastati. Sve dok je dlačica tamna, odstraniti se može svugdje. Noge, bikini zona, pazusi…

2. Nema više uraslih dlačica. Laser ubija bakterije i pomaže u liječenju uraslih dlačica.

3. Zbogom iritaciji kože. Laserska depilacija ne iritira kožu, ipak, nekoliko sati nakon tretmana, koža će biti malo rumenija.

4. Koža je veoma glatka. Depilacija voskom može uzrokovati folikulitis – bljedocrvena područja praćena bubuljicama. Lasersko odstranjivanje radi suprotno, čak može i izliječiti folikulitis.

5. Dugoročna ušteda. Iako je sam tretman laserske depilacije skuplji od npr. egipatske depilacije, dugoročno ćete na laserskoj depilaciji uštediti više od 50%!

6. Laserska depilacija odstranjuje pigmentaciju. Po istom principu kao i s dlakama, čim je pigment izraženiji (tamniji), više se topline apsorbira od lasera, i mrlja nestaje. Ipak, ne mogu se sve mrlje jednako dobro odstraniti na ovaj način, pa ukoliko vam je ovo cilj, posavjetujte se prethodno s terapeutom.

7. Ne boli (previše). Osjećaj je kao da vas netko bocka oštrijim predmetom.

8. Jednostavno i rijetko održavanje. Nakon početnog niza tretmana (svakih 6 tjedana, tako 6 do 9 puta), većini ljudi je potreban tek jedan polugodišnji tretman kako bi se odstranile zalutale dlake.

9. Ne oštećuje kožu. Depilacija voskom može pogoršati stanje s problematičnim venama, no laserska je depilacija izvedena tako da djeluje na samu dlaku, a ne i na okolni sustav pora i tkivo kože.