kako-napraviti-decoupage-manikuru-savrsena-manikura-u-nekoliko-koraka-kako-hr

Kako napraviti decoupage manikuru | Savršena manikura u nekoliko koraka

Ukoliko nemate mogućnosti kupovine on-line, a nekada davno ste bile sakupljačica salveta, odaberite onu najzanimljvijeg uzorka i bacite se na posao.

1. Odvojite gornji sloj salvete na kojem se nalazi uzorak. Zatim malim škaricama izrežite komadiće koji širinom otprilike odgovaraju širini vaših noktiju.

2. Premažite nokte lakom nijanse slične boji salvete. Ja sam koristila Catrice lak u nijansi Sold out forever, a nisam ga uspjela pofotkati zato jer je u sljedećem koraku potrebno što prije, na mokri lak, nalijepiti komadiće salvete.

3. Budite nježne jer je salveta krhka – zagladite rubove štapićem za uši. Odrežite višak salvete i pričekajte da se lak osuši, pa zatim nanesite sloj bezbojnog laka i, kada se i on osuši, lagano izrašpajte vrhove.

4. Na kraju nokte premažite još jednim slojem bezbojnog laka. Kod ovakve tehnike ukrašavanja noktiju bitno je da se lak u potpunosti osuši, u protivnom će manikura biti podložna oštećenjima. Dakle, nokte sušite otprilike duplo dulje nego kod klasične manikure.

I to je to! Zanimljiva i nadasve jednostavna manikura koju će moći izvesti i najnespretnije među nama.