kako-pomoci-djetetu-da-smanji-tjelesnu-tezinu-i-bude-zdravo-kako-hr

Kako pomoći djetetu da smanji tjelesnu težinu i bude zdravo

Nije nepoznato da je prekomjerna težina djece postala ozbiljan globalni problem. To je ozbiljan problem jer pretila djeca mogu imati problema sa zdravljem već u ranijoj dobi, a pogotovo kao odrasli. Međutim vi kao roditelji možete pomoći vašem djetetu da izgubi na težini i bude zdravo.

1. Zamijenite slatke sokove s onima koji imaju prirodne sastojke bez dodanog šećera. Dajte djetetu da pije velike količine vode tijekom dana i uvedite nemasno mlijeko u prehranu, umjesto onoga kojeg inače piju.

2. Uzmite si vremena da razmislite o tome što dajete djetetu za jesti. Pravilna prehrana je jako važna, pogotovo tijekom adolescencije. Kupujte zdrave proizvode i stavljajte povrće u svaki obrok. Pazite da im dajete hranu s puno proteina, vitamina i vlakana.

3. Posvetite svaki dan barem sat vremena za fizičku aktivnost. Igrajte se s djecom, nogomet, lovice, bilo što samo da se dijete kreće. To će pospješiti zdravlje, a i vaš odnos s djetetom.

4. Budite primjer svojoj djeci. Njima će biti lakše prihvatiti promjene koje uvedete u prehranu ako vide i vas da se toga držite. Nemojte uvesti neku ekstremnu dijetu jer je to dvosjekli mač. Kilogrami će se brzo izgubiti, ali će se još brže vratiti. Uvijek je bolje promjenu uvoditi postepeno.