kako-prestati-s-losim-zivotnim-navikama-kako-hr

Kako prestati s lošim životnim navikama

Previše jela? Pušenje? Stalno ležanje po krevetu? Sve to i mnogo drugih loših navika vas spriječava da budete zdravi i sretni, kao što želite biti. Ovi mali trikovi će vam pomoći da se riješite loših navika.

1. Imate li želju za slatkim ili za grickalicama, a uopće niste gladni? Zatomite želju mirisom vanilije. Pokazalo se da miris vanilije stimulira izlučivanje serotonina, neurotransmiterske kemikalije koja stimulira osjećaj sreće i zadovoljstva. Ako to ne upali, uvijek je bolje uzeti nekakvo voće da se zadovolji trenutna glad nego grickalice.

2. Odlučite se na prestanak pušenja! Kada osjetite želju za cigaretom uzmite žvakaću gumu ili bilo što, što možete žvakati. Također se pokazalo da oni koji su povećali svoje aktivnosti (sport ili fizički rad) dok su prestajali pušiti, uspjeli su lakše prestati pušiti.

3. Ustanite s kreveta! Popite šalicu kave ako treba! Kava vam može dati potrebnu količinu energije da se pokrenete. Dokazano je da oni koji redovito piju kavu, brže izgore masnoće, dok rade neku fizičku aktivnost. Isto tako ako ste okruženi crvenom bojom dobiti ćete više želje za aktivnosti.