1. Probava proteina započinje u želucu gdje se denaturiraju.
2. Zatim dolazi u dvanaestpalčano crijevo gdje se rastavljaju sve do amino kiselina.
3. U tankom crijevu amino kiseline prelaze u krvotok i idu do mjesta gdje su potrebni.
Bjelančevine su vrlo važni sastavni dijelovi svakog organizma, jer čine neke strukture i supstance koje su neophodne za život svakog čovjeka.
1. Probava proteina započinje u želucu gdje se denaturiraju.
2. Zatim dolazi u dvanaestpalčano crijevo gdje se rastavljaju sve do amino kiselina.
3. U tankom crijevu amino kiseline prelaze u krvotok i idu do mjesta gdje su potrebni.
Biljke i voće koje pospješuje probavu.
Biljke s pretežno gorkim tvarima (amara) kojima se liječe bolesti želuca, naročito nedovoljno izlučivanje probavnih sokova i nedostatak apetita (općenito kod slabosti želuca).
Kako kamilica i metvica ublažuju grčeve u želucu i crijevima
Copyright © 2024