detoksikacija, detox

Kako se hraniti u procesu detoksikacije | Osnovna načela prehrane u procesu detoksikacije

Jeste li se zapitali koliko vremena i svoje energije dnevno trošite na hranu? Bilo da ju spremate, razmišljate o njoj ili je jedete… Reklo bi se da hrana nije na vrhu liste prioriteta, međutim ako bolje razmislimo – bavimo li se ičim više nego hranjenjem?

Činjenica je da se danas sve veći broj ljudi zanima za prehranu pa se tako pod utjecajem jakih prehrambenih industrija suvremenom čovjeku sustavno serviraju neistine o hrani, koje za posljedicu imaju sve veći broj bolesnih ljudi.

Dopuštam li svom organizmu neometan rad i izbacivanje štetnih tvari?

U ovom već pomalo prebrzom svijetu mnogi su zbunjeni silnim zatrpavanjem informacijama o prehrani, što je dobro a što ne, jedni histerično broje kalorije, drugi pokušavaju udovoljiti desecima strogih dijeta.
Izgubljeni  u moru suprostavljenih teorija troše svoju energiju na potpuno nebitne stvari.

Rasipanje energije nije dopustivo, ravnoteža se postiže njenom pravilnom raspodjelom u svim područjima života pa tako i zdravlju organizma koji veći dio dobiva upravo iz hrane.

Poznato je i kako svako godišnje doba nosi sa sobom određenu vrstu energije, a to su ciklusi kroz koje smo vođeni prirodom koja nam nesebično daje ono najbolje od sebe u određeno doba godine.

Ono što se u prirodi događa kroz promjene godišnjih doba u jednoj godini, u našem tijelu taj se proces odvija svakoga dana.

Zato je važno kada, kako i što jesti. Pravilan odabir i priprema  znatno će utjecati na razinu energije tijekom cijelog dana i dat će nam preduvjet za uspješnu eliminaciju, odnosno izbacivanje štetnih tvari iz organizma.

Prehrana poprirodnim tjelesnim procesima

Prehrana koju promičemo naziva se još i prehrana poprirodnim tjelesnim procesima, a predstavlja potpunu slobodu i cjeloživotnu detoksikaciju.

Više možete pročitati ovdje:

Naučite slušati ono što vam tijelo govori

Osnove detox prehrane

    • Koliko je god moguće, tijekom detoksikacije koristite ekološki uzgojene namirnice. Namirnice, uzgojene na klasičan način, sadrže pesticide i druge toksične tvari i zbog toga nisu pogodne za čišćenje organizma.
    • Procesu detoksikacije prethodi period pripreme u kojem treba smanjivati unos masne hrane, mesa, krumpira, mlječnih proizvoda, žitarica, brašna, šećera, alkohola, gaziranih sokova i kave.
    • Važno je povećati unos svježeg voća i povrća.
    • Preporuča se unijeti oko tri litre tekućine dnevno u obliku čiste vode, čajeva i juha.
    • Čajevi od maslačka, koprive i breze pomoći će u čišćenju.

Ukoliko imate dodatnih pitanja vezanih uz detoksikaciju tijela slobodno nas posjetite u u centru Origo.