kako_se_pravilno_brijati_brijanje_brade

Kako se pravilno brijati | Brijanje brade

Dok žene svakoga dana provode na desetke tretmana kako bi bile ljepše i dotjeranije (od stavljanja maskare do odlaska u wellness), muški proces uljepšavanja svodi se uglavnom na brijanje. Bez obzira na to, velik broj muškaraca i dalje ne zna kako se pravilno obrijati te osjećaju posljedice u obliku ogrebotina, porezotina i prištića. Kako se više ne biste suočavali s takvim problemima, frizer stilist Nikola Solenički otkrio je tajne ispravnog brijanja.

“Znanstvenici su izračunali kako muškarac tijekom života potroši oko 2000 sati. Upravo zato bi se svaki muškarac trebao znati pravilno obrijati.”

Tehnike brijanja dijelimo u dvije skupine: suho brijanje i mokro brijanje.

Suho brijanje se izvodi električnim aparatom za brijanje, a mokro brijanje se izvodi britvama i žiletima u kombinaciji s gelom ili pjenom za brijanje.” otkriva Nikola koji je i sam sklon oblikovanju različitih vrsti brade. Ističe kako je brada, bez obzira na svu tehnologiju koja nas okružuje, nešto čemu muškarci ne mogu pobjeći, čak ni onda kada puštaju bradu. “Danas brade više ne čuvaju toplinu i ne štite lice od vanjskih utjecaja. Neki ljudi njeguju svoju bradu, a drugi se briju svaki dan.

Bez obzira odlučite li uzgajati bradu ili ne, s vremena na vrijeme ćete se morati obrijati.

Zapamtite da brada mnogo utječe na dojam koji ostavljate: ponekad je dulja, uredno održavana brada bolja od nemarno održavane kozje bradice. Ona mijenja oblik lica i čini vašu pojavu muževnijom ili mladenačkom – ovisno o toma kakvu bradu odaberete.

Potpunim brijanjem se smatra ono koje ostavlja lice savršeno glatkim, a Nikola savjetuje da se treba izbjegavati prelaženje žiletom po istom dijelu lica više puta u jednom brijanju. Prođete li više puta po istom dijelu, uklanjate sve dlačice, ali i stvarate oštećenja na koži.

 

Nikad ne prelazite britvicom od dna lica prema gore, već obratno – od vrha prema dnu. Na taj način ćete obrijati dlačice taman toliko koliko je potrebno da ne nadražite kožu. Također, pravilan smjer brijanja omogućuje da dlačice narastu dovoljno u 24 sata, kada se u pravilu ponovno brijete.

Ako se brijete u smjeru suprotnom od rasta dlačica, to vrlo često izaziva iritaciju kože, urasle dlačice koje su uzrok bolnim upalama nalik prištevima i nedovoljni rast dlačica za sljedeće brijanje. Opreznije prelazite preko tog dijela, ali ga nikako ne izbjegavajte. Neki muškarci rutinski obriju dio lica, dok onaj zahtjevniji dio nekako zaobiđu.