kako_smrsaviti_u_kratkom_roku_kako_prakticirati_brzu_dijetu

Kako smršaviti u kratkom roku | Kako prakticirati brzu dijetu

IAKO SE BRZE dijete optužuje za jo-jo efekt, odnosno da se izgubljeni kilogrami vrlo brzo vrate, vrlo su popularne jer se u samo nekoliko dana može izgubiti i do pet kilograma, piše Ordinacija.hr.

Brza dijeta za mršavljenje

Brza dijeta br. 1.

Voće – ova varijanta brze dijete traje pet dana, a svaki se dan jedu iste namirnice.

Doručak: Bilo koje voće osim banane
Ručak: Jedna hrenovka i jedno kuhano jaje

Nužan je unos dvije litre tekućine – vode ili nezaslađenih čajeva. Alkohol, zaslađeni sokovi i mlijeko su zabranjeni.  Dijeta se ne smije provoditi uzastopno nekoliko puta bez pauze.

Brza dijeta br. 2.

Traje sedam dana, a osoba može izgubiti od 5 do 6 kilograma.

Prvi dan: Jede se samo voće (osim banana) i dozvoljeno je u neograničenim količinama. Najbolji izbor je ono voće koje sadrži puno vode, poput lubenica.

Drugi dan: Jede se isključivo povrće, koje može biti svježe, kuhano ili konzervirano. Prednost imaju zeleno i lisnato povrće, a treba izbjegavati grašasto povrće. Začini su dozvoljeni, ali ne ulje i masnoće.

Treći dan: Jede se voće, povrće i juha. Juhu pripremajte na sljedeći način: izrezano povrće prelijte vodom i kuhajte na visokoj temperaturi oko 10 minuta, zatim smanjite temperaturu i kuhajte dok ne omekša. Na kraju dodajte začine.

Četvrti dan: Jedu se banane (do tri dnevno), nemasno mlijeko i juha pripremljena na gore opisani način.

Peti dan: Jede se juha, za jedan obrok 200 g govedine i do 6 svježih rajčica tijekom dana. Goveđi odrezak može biti pečen ili kuhan, a ne smije se pržiti na masnoćama.

Šesti dan: Za juhu, uz 400 g govedine šesti dan možete izabrati bilo koje povrće.

Sedmi dan: Prehrana je kao i prethodni dan, samo govedinu zamijenite integralnom rižom.

Ova dijeta se može provoditi kroz nekoliko ciklusa, ali je potrebno preskočiti nekoliko dana između dvije dijete. Nužan je unos dvije litre tekućine – vode ili nezaslađenih čajeva. Alkohol, zaslađeni sokovi i mlijeko su zabranjeni.