kako-sprijeciti-impotenciju-naprirodan-nacin-tinktura-od-idirota-kako-hr

Kako spriječiti impotenciju na prirodan način | Ljekovita svojstva iđirota

Mlađi muškarci rjeđe se bore protiv impotencije ako se pojavi u mlađim godinama, vrlo često su posrijedi psihičke smetnje. Nakon 40. godine mnogo tjelesnih čimbenika može uzrokovati impotenciju, primjerice šećerna bolest, hiperverzija ili ateroskleroza. U nastavku vam donosimo jednostavan recept za lijek za potenciju.

Prirodni lijek za potenciju

Mlađi muškarci rjeđe se bore protiv impotencije ako se pojavi u mlađim godinama, vrlo često su posrijedi psihičke smetnje. Nakon 40. godine mnogo tjelesnih čimbenika može uzrokovati impotenciju, primjerice šećerna bolest, hiperverzija ili ateroskleroza.

Nezdrav način življenja, nepravilna ishrana, fizička neaktivnost i pušenje također mogu prouzročiti smetnje erekcije. Problem je star koliko i čovječanstvo.

Mnoštvo mitova i bajki isprepleteno je u pričama o manjkavosti muške seksualnosti. Mnoga jela i supstancije navodno pomažu u rješavanju tog problema – šparoge i celer, kamenice ili prašak nosoroga – ali oni samo u mašti potpomažu muškosti. Zdrav način življenja sa sigurnošću će tome više pridonijeti, jednako kao i kućna sredstva koja ćemo ovdje predstaviti.

Tinktura od iđirota kao lijek za potenciju

Iđirot, mirisna trska, mirisni šaš, mirisni korijen ili vodena sabljica, Acorus calamus, je aromatična močvarna trajnica iz porodice Araceae. Iđirot potječe iz umjereno toplih područja istočne Azije, gdje i danas raste njegov divlji predak Acorus gramineus. Prvi primjerci iđirota doneseni su preko Sibira u istočnu Europu još u 13. stoljeću, a tek u 16. stoljeću u zapadnu Europu, u botanički vrt u Beču. Danas iđirot samoniklo raste gotovo po čitavoj Europi i Sjevernoj Americi.

Kao vodena biljka, iđirot raste na sunčanim mjestima, u plitkoj vodi ili na močvarnim tlima, uz stajaće i polagano tekuće vode, po jarcima i u močvarama. U mnogim se zemljama uzgaja kao ljekovita biljka, a raznobojne uzgojene vrste uzgajaju se kao ukrasne biljke, najčešće u vodenim vrtovima. Već su drevni Egipćani iđirotu pripisivali afrodizijsko djelovanje. Korijen ove biljke upotrebljava se za tinkturu ili čaj.

Sastojci:

  • 60 g korijena iđirota
  • 2 l jabučnog mošta

Naputak:

Korijen iđirota stavite u mošt, bocu dobro zatvorite i ostavite da odstoji 6 tjedana. Potom ocijedite i pijte 2 čaše na dan dok ne popijete cijelu bocu.

Kontraindikacije: osobama koje pate od akutnih komplikacija probavnog sustava ne preporuča se uzimanje iđirota niti u kojem obliku.

Ana Janušić